Första matchen efter uppehållet slutade med ännu en förlust.

IFK Göteborg har nu fem raka matcher utan seger.

Vid slutsignal buades ”Blåvitt” ut av hemmapubliken.

IFK Göteborg

Ett IFK Göteborg som under sommaren tappat Gustav Engvall, Pontus Dahlberg och Sebastian Eriksson inkasserade mot Kalmar FF säsongens sjunde förlust.

Inte sedan den 23 oktober 2006 hade Kalmar vunnit borta mot IFK Göteborg men på söndagseftermiddagen var det dags. Efter elva matcher med misslyckade försök bröt Kalmar sitt Gamla Ullevi-spöke genom en 3–1-seger.

Efter tio minuters spel tog gästerna ledningen. Måns Söderqvist bröt då igenom på vänsterkanten och med ett inspel snett bakåt hittade han Papa Diouf. Den framstörtande senegalesen kunde enkelt peta in 1–0 i det öppna målet.

”Vi är svaga mentalt”

– Vi blir sårade av deras mål och sen är vi inte där. Vi är svaga mentalt och vill tyvärr inte ha bollen, summerade en självkritisk Emil Salomonsson i C More i halvtid.

Poya Asbaghi valde i den andra halvleken att skicka ut ett offensivare IFK Göteborg, då Kristopher da Graca utgick medan Amin Affane kom in. Trots det uteblev målchanserna för IFK Göteborg och i den 64:e minuten kunde Kalmar FF istället utöka sin ledning.

På en frispark av Romario nådde Papa Diouf högst. Nicken gick förbi en chanslös Erik Dahlin, i insidan av stolpen och ut igen. På returen var sedan Tobias Eriksson först framme och kunde nicka in 2–0-målet.

– Det är lite synd att vi inte är lite noggrannare där, för det kändes som att vi fick en bättre matchbild i andra, säger Poya Asbaghi till C More.

Karriärens första allsvenska mål

I den 70:e matchminuten utökade 20-årige Isak Magnusson Kalmar-ledningen till 3–0. Återigen var det Papa Diouf som var inblandad i målet, då han hittade fram till en friställd Magnusson. Med ett kliniskt avslut kunde 20-åringen sedan rulla in karriärens första allsvenska mål.

– Det var väldigt glädjande, väldigt skönt att få sätta sitt första, säger Isak Magnusson.

Bara tre minuter senare reducerade Amin Affane för IFK Göteborg. Mittfältaren tog emot bollen, siktade in sig och tryckte på från distans. Det låga skottet hittade in via Lucas Hägg-Johanssons vänstra stolpe och fastställde slutresultatet.

I och med nederlaget har IFK Göteborg, som buades ut av hemmapubliken vid slutsignalen, nu fem raka matcher utan seger. Som om det inte var nog drog både Mix Diskerud och August Erlingmark på sig varningar som gör att de är avstängda mot Örebro på lördag.