Juventus försvarar Ronaldo efter anklagelserna

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Cristiano Ronaldo utreds för en påstådd våldtäkt 2009. 

Nu går Juventus ut och försvarar stjärnan – och berömmer hans ”professionalism”.

”De påstådda händelserna går tillbaka nästan tio år i tiden och ändrar inte den här åsikten”, skriver klubben på sitt Twitterkonto.

Det har snart gått en vecka sedan Kathryn Mayorga, 34, för första gången berättade offentligt om den våldtäktsanmälan som hon gjorde mot Cristiano Ronaldo 2009 efter en kväll i Las Vegas. Der Spiegel publicerade uppgifterna redan 2017 med dokument från Football Leaks, men då ville Mayorga inte prata på grund av de tystnadsavtal som hon skrev på. 

Förutom Mayorgas berättelse kunde Der Spiegel publicera dokument där Ronaldo själv ska ha sagt till sina advokater att Mayorga sagt ”nej och stopp flera gånger”. 

Mayorga har även berättat att Ronaldo ska ha bett om ursäkt efter våldtäkten. 

– Han gick ner på knä och sa: ”99 procent av mig är en en bra kille, men jag vet inte vad det är med den där sista procenten”, säger hon i intervjun.

”Djupt oroade”

Ronaldo själv gick ut i en livesändning på sociala medier och kallade Der Spiegels artikel för ”Fake News”. I går uttalande han sig mer efter att Las Vegas-polisen öppnat utredningen om våldtäkt igen.

”Jag förnekar bestämt alla anklagelser som riktas mot mig. Våldtäkt är ett avskyvärt brott och så långt ifrån mina värderingar man kan komma. Jag vill visserligen rentvå mitt namn, men jag vägrar att göda media med spektakulära uppgifter från personer som vill göra PR för sig själv på min bekostnad.”, skrev han på Twitter. 

Flera av Ronaldos sponsorer, bland annat Nike, uttalar sig nu också om anklagelserna. 

”Vi är djupt oroade över de störande anklagelserna och kommer att fortsätta att övervaka situationen noggrant”, skriver Nike i ett uttalande enligt AP. 

Juventus försvarar dock stjärnan. 

”Cristiano Ronaldo har de senaste månaderna visat professionalism och dedikation, vilket uppskattas av alla i Juventus. De påstådda händelserna går tillbaka nästan tio år i tiden och ändrar inte den här åsikten, vilken delas av alla som har kommit i kontakt med den här stora mästaren”, skriver klubben på sitt officiella Twitterkonto. 

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt – detta har hänt 01:06
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

Nike