Messi historisk med 400:e La Liga-målet

Publicerad 2019-01-13

Lionel Messi blev först med att ha gjort 400 mål i La Liga och Barcelona vann som förväntat, 3–0, mot Eibar.

Nu handlar det om tvåmålsskytten Luis Suarez kan utmana i kampen som skyttekung och om Atletico Madrid kan hota i kampen om mästartiteln.

– Deras siffror är makalösa men det handlar inte bara om mål, utan om hur betydelsefulla de är för oss, säger tränaren Ernesto Valverde.

Laget som ligger på 13:e plats i La Liga kom med fyra raka kryss i seriespelet men en offensiv inställning till Camp Nou.

Men Barças effektivitet på hemmaplan är svår att mäta sig mot.

Efter några halvlägen för gästande Eibar slog Luis Suarez till när den första riktiga chansen kom för Barcelona.

– De gjorde det svårt för oss, tajtade till det från första minuten till den sista, säger Ernesto Valverde.

– Vi hade det som svårast den sista tredjedelen, men fick till slut målet.

Suarez slog till först

Fint framspelad av pånyttfödde Phillipe Coutinho kunde uruguayanen halvliggande vinkla in 1–0 efter 19 minuter.

Eibar var inte utspelat men underlägset i respektive straffområde.

I början av andra halvek tryckte Lionel Messi in 2–0 (53) framspelad av Suarez.

Målet var argentinarens 400:e i La Liga och gör honom historisk genom att vara den förste att ha nått den milstolpen i den spanska ligan.

Sex minuter senare avgjorde Luis Suarez defintivt den här matchen när han frikastad av Sergi Roberto direkt efter ett snabbt inkast gjorde 3–0.

Fem poäng ned till Atletico

Segern innebär att Barcelona har fem poäng ned till tvåan och enda (?) möjliga utmanaren Atletico Madrid sedan trean Sevilla tidigare under söndagen bortaförlorat, 0–2, mot Athletic Bilbao.

Största spänningen i ligan kan i stället bli kring skytteligatiteln där Messi toppar med 17 gjorda mål före Suarez, som står på 14 fullträffar.