Dundrade in hattrick – på bara 36 minuter

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2015-10-31

Han skickade in tre mål – på 36 minuter.

Sedan tog säsongen tog slut i helt fel läge för Djurgårdens hattrick-hjälte.

– Synd att den tar slut nu när jag hittat formen, säger han efter 4–2 mot Sundsvall.

Matchen var bara av akademiskt intresse för Djurgården och Sundsvall när lagen drabbades samman i fotbollsallsvenskans sista omgång.

Avslaget?

Knappast.

När domaren satt pipan till munnen och blåste av den betydelselösa matchen kunde vi konstatera att den setts av hela 13 442 åskådare som bjudits på en målfest och en fin avtackning av Djurgårdsprofilerna Fredrik Stenman och Jesper Arvidsson.

"Identiska"

Men publiken fick även se ett äkta hattrick – på bara 36 minuter.

Redan i den nionde minuten fick Sebastian Andersson stå helt omarkerad i straffområdet och nicka in ledningsbollen. I den 36 minutet dundrade han upp bollen i nättaket från nära håll och innan halvtidsvila hade anfallaren fullbordat sitt hattrick med att nicka in Alexander Faltsetas känsliga inlägg.

– Första och tredje målet var ganska identiska. Och det andra tar jag emot i steget. Det kändes som att Sundsvall glömde bort mig, framför allt vid nickmålen, säger hattrick-hjälten, som dock inte var nöjd att säsongen tog slut nu.

"Bättre sent än aldrig"

När han äntligen prickat in storformen.

– Lite så känns det. Men bättre sent än aldrig ändå.

Sundsvall var redan ett slaget lag i paus, även om medelpadingarna reducerade i upptakten av andra halvleken (Johan Eklund), men bara minuter senare kunde Sam Johnson – helt omarkerad vid straffområdeslinjen – placera in 4–1.

När de flesta trodde att Djurgården var på väg mot en utklassningsseger i den allsvenska avslutningen lyfte i stället Sundsvall spelet och tröstmålade genom Adam Chennefoui.

– Det var en rolig match att spela. Över förväntan för en sådan här betydelselös match i sista omgången, säger Andersson.