Storseger – men Arsenals skadehelvete fortsätter

Publicerad 2023-05-17

Spelmässigt gick det som på räls för Arsenal i svenskmötet borta mot Everton.

Men i 4–1-segern drabbades blev den rejält långa skadelistan ännu längre då Lia Wälti fördes ut från arenan på bår.

Tre landslagssvenskor fanns med på planen när Everton tog emot Arsenal i WSL. Då dominerade Stina Blackstenius Arsenal fullkomligt mot Everton med Nathalie Björn och Hanna Bennison i startelvan.

Efter en mållös första halvtimme exploderade gästerna och gjorde fyra mål på 13 (!) minuter. Blackstenius var inte en av spelarna som hittade rätt men svenskan stod för nicken till 3–0-målet som Caitlin Foord kunde skicka in returen på.

Lia Wälti fick vårdas på plan efter tacklingen.

”Väldigt otäckt”

Första halvlek var med andra ord en klang och jubel-föreställning för Arsenal, men direkt efter paus blev det värre.

Evertons Aggie Beever-Jones kom in sent i en duell och träffade schweiziskan Lia Wälti med dobbarna över vristen – varpå hon föll ihop direkt.

Wälti fick vård på planen i nästan tio minuter med flera bestörta lagkamrater runt sig och hon fördes senare iväg på bår. Aggie Beever-Jones fick syna det röda kortet.

– Det där är väldigt otäckt att se, säger Viaplays expert Pär Lagerström i sändningen.

Flera stjärnor på skadelistan

Wälti sällar sig därmed till en redan diger skadelista där långtidsskadade stjärnor som Beth Mead, Kim Little, Leah Williamson, Vivianne Miedema och Laura Wienroither ingår.

Trots en spelare mer på planen blev det inga fler mål för Arsenal. I stället reducerade Everton i slutskedet och slutsiffrorna skrevs till 4–1 i Arsenals favör.

Två omgångar återstår av WSL och härnäst för Arsenal väntar topplaget tillika lokalrivalen Chelsea på bortaplan på söndag.

Just Chelsea spelade senare under onsdagskvällen borta mot West Ham – och det blev en planenlig seger med en trio svenskor på planen. Johanna Rytting Kaneryd (två assist) och Magdalena Eriksson startade och Zecira Musovic vaktade målet i 4–0-segern.