Ibrahimovic startar för Milan

Publicerad 2020-01-11

Inhopp senast.

Nu gör Zlatan Ibrahimovic sin första match från start i återkomsten i Milan.

Och han behövde bara några sekunder på planen borta mot Cagliari innan han satt sitt avtryck.

På Sardegna Arena gör Zlatan Ibrahimovic sin startdebut i sin andra AC Milan-sejour. Tränare Stefano Pioli gör fyra förändringar jämfört med den senaste matchen – 0–0 mot Sampdoria – där Ibrahimovic spelade sina första minuter för de rödsvarta när han blev inbytt tio minuter in i andra halvlek.

– Det var magiskt. Svårt att beskriva. Det är så mycket glädje. Så mycket adrenalin och mycket motivation, sade Ibrahimovic efter inhoppet mot Sampdoria.

Landslagsmålvakten Robin Olsen startar för Cagliari som ligger sexa i Serie A, men har tre raka ligaförluster. Ibrahimovics Milan ligger tolva, och har inte gjort mål i någon av de tre senaste omgångarna.

38-årige Ibrahimovic blev klar för återkomst i Milan i mellandagarna och kontraktet är skriver för resten av säsongen.

Golvade en spelare

I matchen mot Cagliari dröjde han i alla fall inte med att visa att han fanns på planen. Det hade gått drygt tio sekunder från avsparken innan han i en luftduell golvade en Cagliarispelare med sitt knä.

En halvtimme in i matchen fick han sin första bra målchans i matchen, när han nickade ett inlägg som Olsen styrde undan till hörna med fingertopparna.

Det var dock Ibrahimovics unge anfallskollega, Rafa Leao, som stod för ledningsmålet när det kom efter en mållös första halvlek. Därefter utökade Zlatan, med sitt första mål i återkomsten till Milan, till 0–2 – vilket blev slutresultatet.