Mål och assist för Isak – men inga poäng

Publicerad 2019-05-12

Tre raka matcher utan mål.

Nu har Alexander Isak brutit trenden.

Den svenske supertalangen gjorde både mål och assist – men hans Willem II tappade 2–0 till 2–3 hemma mot FC Emmen.

Efter målsviten på åtta raka tävlingsmatcher har Alexander Isak gått mållös från tre raka matcher med sitt Willem II.

I lördagens hemmamöte med FC Emmen i Eredivisie bröt svensken trenden.

Efter att kyligt ha spelat fram till 1–0 i den 35:e minuten så stod den 19-årige svensken själv för 2–0:an fyra minuter senare.

En yttersidemottagning och en vändning på en femöring följdes av ett volleyskott. Skottet gick, via försvarsspelare, i en retfull båge över Emmenmålvakten och in i mål.

Målet var Alexander Isaks 13:e för Willem II i ligaspelet sedan utlåningen från Borussia Dortmund.

Trots denna drömstart slutade söndagen i moll för Willem II, vars drömmar om Europaspel nästa säsong fick sig en rejäl törn.

En reducering innan pausvilan följdes av både 2–2 och 2–3 när Emmen var skoningslösa på målvaktsreturer i både den 71:a och 79:e matchminuten.

Varken Isak eller någon av hans lagkamrater kunde svara – och därmed var det i stället bottenlaget Emmen som efter slutsignalen fick fira. Segern gav bortalaget ett säkrat kontrakt i högstaligan.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se