Så ska Sverige tysta 55 000 rumäner

”Går snabbt mellan hopp och förtvivlan”

avJohan Flinck

Publicerad:

BUKAREST. 55 000 rumäner ska piska fram sitt landslag till seger i kväll.

Då tänker Blågult först tysta dem och sedan få dem att vända sig emot sitt eget lag.

– Det är vårt mål, säger Albin Ekdal.

Alla fruktar det rumänska publiktrycket i kväll när Arena Nationala, med 55 000 platser, fylls till sista stol för att heja fram sitt lag till den seger mot Sverige som innebär att Rumänien har sitt EM-öde i egna händer i sista omgången.

– Jag förväntar mig ett jävla liv. Det kommer att vara ett otroligt tryck och vara svårt att kommunicera. Det smäller förmodligen från första sekund, säger Albin Ekdal.

”Går snabbt mellan hopp och förtvivlan”

Men de svenska stjärnorna tänker först tysta nationalarenan och sedan helst få publiken att vända sig emot sitt eget lag.

– Det är klart att den chansen finns om vi skulle dominera och göra något mål. Det går snabbt mellan hopp och förtvivlan. Det är vårt mål, säger Ekdal.

Sebastian Larsson:

– När man förväntar sig mycket folk och hög stämning vill man alltid tysta publiken och det gör man genom att ta tag i matchen och spela bra fotboll och få dem att prestera sämre fotboll. Då kan det bli frustration.

”Hela tanken med matchen”

Hur känner man då som spelare på planen?

– Klart det blir en boost. Det betyder att man förmodligen presterar bättre fotboll än motståndaren eller i varje fall gör okej ifrån sig i matchen. Det är hela tanken med matchen.

– Vi kan nog få dem irriterade och sedan hoppas att publiken också blir småirriterad, säger Robin Olsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM