Publicerad 2019-11-30

Liverpool tog en dyrköpt seger.

Alisson utvisades i 2–1-segern mot Brighton.

Nu missar stjärnmålvakten derbyt mot Everton.

Virgil van Dijk gav hemmalaget ledningen efter 18 minuter. Samme van Dijk utökade till 2–0 sex minuter senare, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken såg Liverpool ut att gå mot en bekväm seger men det skulle bli drama.

För med tio minuter kvar rusade Alisson ut och tog bollen med händerna.

”Förändrar matchen helt”

Resultatet?

Direkt rött kort för brassen, som gör att han missar Mersysidederbyt i nästa omgång, och en farlig frisparksläge för Graham Potters Brighton.

Ett läge som Lewis Dunk förvaltade på bästa möjliga sätt när han rullade in bollen medans inbytte reservmålvakten Adrién höll på att dirigera muren.

– Situationen förändrar matchen helt. Det kostar inte Liverpool poäng i dag men nu tvingas de till att spela derbyt utan honom och med Adrién i mål. Nu börjar det gnissla lite. Fabinho skadad och nu Alisson avstängd, säger Erik Niva.

Brighton tryckte sedan på för en kvittering men suveräna serieledare höll undan och tog ännu en seger. Nu leder Champions League-mästarna ligan med hela elva poäng.

Chelsea åkte på en överraskande förlust när man hemmaföll mot formsvaga West Ham med 1–0. Aaron Cresswell blev stor matchhjälte för ”The Hammers”, som tog första segern i Premier League sedan 25 september.

Josés Mourinhos succéstart i Tottenham fortsätter. I dag kom tredje raka segern när Bournemouth besegrades med 3–2 efter bland annat två mål av Dele Alli.