Real Madrid och Manchester City spelade 3–3 i första CL-kvarten

Den första CL-kvarten mellan Real Madrid och Manchester City blev en holmgång.

Flera drömmål och totalt 3–3 innebär att det är vidöppet inför returen.

Den spelas i England om en dryg vecka.

Det förvånar förmodligen ingen att Real Madrid inte föll det första kvartsfinalmötet mot Manchester City hemma på Santiago Bernabeu.

3–3 innebar att laget för 28:e hemmamatchen i rad, alla turneringar, klev av planen utan att vara förlorare.

Men bakom siffrorna gömmer sig en helt galen tillställning.

Redan efter 14 minuter hade tre mål fallit i matchen.

Bernardo Silva gav gästerna ledningen efter två minuter på en lurig frispark som Andriy Lunin missbedömde.

Ny vändning

Sedan kom kvitteringen i den tolfte efter ett självmål från Ruben Dias och två minuter hade Rodrygo vänt efter en snabb kontring.

I den andra halvleken var rollerna ombytta. Inom loppet av fem minuter kvitterade Phil Foden och sen pricksköt Josko Gvardiol 3–2.

Men matchen svängde och krängde igen. Federico Valverde kvitterade med tio minuter kvar när han på volley dundrade in bollen förbi Stefan Ortega.

– Det var en match som gick fram och tillbaka. Vi mötte ett lag som är bland de bästa i världen, så det gäller att vara fokuserad hela tiden. Men det här är inget dåligt resultat för oss. Vi kan inte vara för hårda mot oss själva, vi gjorde det bra, säger Phil Foden i TV4.

I Real Madrid-lägret var tongångarna mer dämpade.

– Krysset är precis som i fjol, det känns som en förlust, säger Valverde.

Returmatchen i Manchester spelas på onsdag nästa vecka. Då lär Kevin de Bruyne, som satt hela matchen på bänken, finnas med i en startelva. City förklarade hans frånvaro, enligt Daily Mail, med att belgaren inte mådde så bra inför avspark.