SUCCÉINHOPPET

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-10-25

Hjälten Kenny Pavey galet glad efter segermålet mot Hammarby

Han hade bara varit på planen i 103 sekunder – sedan avgjorde inhopparen Kenny Pavey ödesderbyt mot Hammarby.

Och blev så galen av glädje att han skar sig blodig.

– Det var en fantastisk känsla, jag hoppade upp mot fansen och det var helt galet. Jag försökte klättra i nätet, som Spindelmannen, och jag skar mig, säger han.

För AIK fortsätter guldjakten. Hammarby är sist i allsvenskan.

AIK Fotboll

Guldjagande och formstarka AIK kom till derbyt på Råsunda fullproppat med självförtroende. Hammarby kom dit till som nybliven jumbo efter att Djurgården besegrat Örgryte.

Efter en pigg inledning av Hammarby, dock utan spets, tog AIK planenligt ledningen i 34:e minuten.

Jos Hooiveld nådde högst på Bojan Djordjics hörna, nickskarvade bollen och på bortre stolpen dök Flavio upp på och rakade in 1–0.

Kalldusch

I det läget fanns det ingenting som pekade för Hammarby.

Men AIK hade sedan svårt att punktera matchen, Hammarby vägrade lägga sig ner och dö frivilligt – och i 60:e minuten kom kvitteringsmålet som en kalldusch för AIK.

Jose Monteiros inlägg nådde till Simon Helg som i kamp med Markus Jonsson forcerade in 1–1 med huvudet.

Hammarby kändes på gång – men det här är AIK:s säsong, inte Hammarbys.

Galet glad

I 69:e minuten byttes Kenny Pavey in i stället för Bojan Djordjic – och engelsmannen hade bara varit inne på planen i 103 sekunder när han höll sig framme och forcerade in 2–1 på returen efter Ivan Obolos styrning.

Pavey, en av AIK-fansens stora favoriter, blev så till sig att han hoppade över reklamskyltarna och tog sig upp på hängnäten vid Norra Stå. I den sekvensen skar han sig så illa att han var helt blodig efteråt.

– Men det gör ingenting. Det är ingen fara alls, säger han.

Shortsen är nedblodade, du ser ut som Terry Butcher.

– Det är jag som är Kenny Butcher!

Hur tänkte du efter målet?

– Jag tänkte ingenting, jag blev bara helt galen.

Kan du spela nästa match?

– ... (skratt)... Inga problem.

Var det värt det?

– Absolutely!

Berätta om målet.

– Jag bara chansar och krigar in bollen och det var kanske mitt viktigaste mål i karriären. Jag var helt död i fem minuter efter målet, jag fick mjölksyra men jag kom igång igen.