Paveys fullträff gav AIK glädjefnatt

Årets allsvenska är den målsnålaste under 2000-talet.

AIK har vunnit fyra matcher i år – samtliga med 1–0.

Tro inte att spelarna bryr sig om det.

–?Jag är nöjd om vi vinner resten av matcherna med 1–0 också, säger Kenny Pavey.

AIK Fotboll

Det allsvenska målsnittet efter nio omgångar är rekordlågt – endast 2,1 mål per match, lägre än någonsin under 2000-talet.

Mötet mellan AIK och Halmstad nådde inte ens dit – det gjordes bara ett mål på Råsunda.

Ett väldigt viktigt sådant.

–?Det var en underbar känsla eftersom vi verkligen behövde tre poäng, säger AIK:s Kenny Pavey som i matchens 90:e minut sköt via låret på Halmstads mittbacksklippa Peter Larsson och förbi Marcus Sahlman i HBK-målet.

”Tog en chans”

–?Jag fick en passning av Dulee (Johnsson), drev in i straffområdet och tog en chans och sköt. Som tur var gick den in, säger Kenny.

Tack vare segern har AIK fortfarande häng på topplagen i allsvenskan, även om det skiljer sju poäng till Kalmar som gjort ett litet ryck.

Ni öser inte in mål, direkt.

–?Nej, det gör vi inte. Men vi vinner och jag är nöjd om vi vinner resten av matcherna med 1–0 också. Gefle var vändningen och nu tog vi tre poäng igen. Förhoppningsvis har vi gjort det till en vana att vinna, säger Kenny Pavey.

Spelade högerback

Bara ett mål men AIK-HBK var ändå välspelad historia med gott om chanser. Framför allt kunde AIK gjort både ett och två mål till.

–?Det var en frustrerande match fram till att vi fick in bollen. Halmstad är ett bra och fysiskt lag som hela tiden är farliga på hörnor och frisparkar, säger Kenny Pavey.

På grund av skador på flera spelare tvingades Kenny spela högerback större delen av matchen, trots att han började som högerytter. Mot slutet ville han byta men då hade AIK redan gjort sina tre.

–?Efter 70 minuter var jag helt slut. Men det var bara Arnefjord kvar på bänken och vi hade inga byten kvar att göra.