Bosnisk målvakt död – 23 år gammal

avJonathan Nilsson

Foto: NK Široki Brijeg Facebook

Målvakten Kresimir Bandic har avlidit, 23 år gammal.

Han tillhörde Siroki Brijek i den bosniska högstaligan och ska ha drabbats av en hjärtinfarkt, rapporterar bosniska medier.

NK Siroki Brijeg ligger för närvarande på tredje plats i Bosnien och Hercegovinas högstaliga. I dag är det en klubb i sorg.

Under tisdagen avled lagets målvakt Kresimir Bandic, endast 23 år gammal. Enligt obekräftade uppgifter ska han ha avlidit efter att ha fått en hjärtinfarkt när han besökte en vän i hemstaden Mostar, rapporterar flera bosniska medier.

– Jag är i chock och skakad av nyheten, säger Siroki Brijegs sportchef Dalibor Silic till Avaz.

Tände ljus vid arenan

Kresimir Bandic anslöt till klubben för drygt ett år sedan och har stått för tre framträdanden i ligan den här säsongen. Bandic blev även trefaldig ligamästare med moderklubben HSK Zrinjski Mostar mellan 2016 och 2018.

Under tisdagskvällen samlades supportrar och spelare vid Siroki Brijegs hemmaarena för att tända ljus och hedra minnet av Bandic.

”Med stor sorg och smärta bekräftar vi den plötsliga döden av vår kära lagkamrat, vän och kollega Krešimir Bandić och vi skickar våra djupaste kondoleanser till hans familj, lagkamrater och vänner” skriver klubben på sin Facebooksida.

ARTIKELN HANDLAR OM