Galet straffavgörande tog Atletico vidare i CL

Uppdaterad 2016-03-16 | Publicerad 2016-03-15

0–0 efter 210 minuter i åttondelsfinalen mellan Atletico Madrid och PSV Eindhoven ledde till ett galet straffavgörande.

Där blev det 14 (!) raka bollar i mål, innan Luciano Narsingh missade för PSV – varpå Juanfran frälste Atletico.

Atletio Madrid, som bara förlorat på sin hemmaplan mot omöjliga Barcelona den här säsongen fick det tuffare än förväntat mot PSV Eindhoven, som inte tagit sig vidare från åttondelsfinalen i Champions League sedan 2007.

Atletico Madrid däremot har lyckats ta sig vidare från åttondelsfinalen de två senaste åren.

Torres på spelhumör

Men PSV bjöd onekligen upp till kamp efter att det första mötet slutat 0–0.

I den första halvleken var det gästerna som lyckats stessa Atletico betydligt mer än tvärt om. PSV hade också matchens farligaste chans i den 58:e minuten.

Jürgen Locadia fick iväg ett farligt skott som Jan Oblak räddade – med hjälp av stolpen efter att fingrarna varit på bollen.

Chansen fick dock fart på Atletico. Fernando Torres kom in och visade att han fortfarande kan röra om i den kokade Vicente Calderon-grytan. Han var ställde till farligheter så fort han fick bollen.

– Han var rapp, initiativrik och försökte sig på många svåra saker. Han gjorde skillnad, det gjorde han, säger Erik Niva i Viasat.

Atletico Madrid tog över matchen, men lyckades alltjämnt inte få hål på PSV.

0–0 efter två matcher och matchen gick till förlängning, där hemmalaget fick klara sig utan mittbacksgiganten Godín som klev av med befarad skada.

16 straffar

Men inte heller förlängningen bjöd på några mål och matchen gick till straffar – där målen kom med besked.

Ingen målvakt räddade. 16 straffar slogs.

14 raka gick i mål, innan inhopparen Luciano Narsingh missade för PSV – varpå Juanfran frälste Atletico.

Atletico-spelarna lyckades därmed sätta alla sina straffar – trots att de var tvåa i straffläggningen.

– Det är ovanligt att spelare klarar av att hantera det så bra. Sen var inte målvakternas spel speciellt bra, säger Erik Niva.

Sättet Atletico Madrid tar sig vidare till sin tredje raka kvartsfinal i Champions League liknar vad som hände förra året.

"Det här är drömmen"

Då ställdes Atletico mot Bayer Leverkusen i åttondelen – och gick vidare på straffar.

– Det känns fantastiskt, det är en stor seger för oss. Men vi måste också säga grattis till PSV, de visar att de är ett riktigt bra lag som kan utmana de bästa lagen i Europa. Vi kunde inte göra mål på dem, deras målvakt var den bästa spelaren i de här matcherna, säger Fernando Torres, som satte Atleticos femte straff med stort självförtroende.

– Det här är drömmen, ända sedan klubben skapades har vi drömt om det här. Vi har varit i två finaler och förlorat båda, drömmen är att vinna.