Nalic måttade skalle – fick direkt rött

Publicerad 2022-02-26

Adi Nalic får rött kort för skallning mot Ängelholm.

Först chockat av förra division 2-laget.

Men efter att Malmö FF sedan vänt på Svenska cupen-matchen mot Ängelholm fick målskytten Adi Nalic rött kort – för en misstänkt skallning.

– Ganska missvisande siffror, säger MFF-målvakten Johan Dahlin i C More.

Malmö FF

Malmö FF tog en promenadseger i första Svenska cupen-matchen mot Gais, och de flesta hade förväntat sig samma sak mot Ängelholm i dag.

Men skånekonkurrenten, som förra säsongen tog steget upp från division 2 till ettan, chockade de regerande svenska mästarna genom att göra 1–0.

Förre allsvenska profilen, Johan Oremo, kunde stöta in bollen efter ett inlägg.

Men innan första halvlek var över hade Malmö kvitterat när Adi Nalic kunde stöta in 1–1 efter en tilltrasslad situation.

Vände på matchen

I den 62:a minuten gav sedan Veljko Birmancevic Malmö dessutom ledningen, men kort senare tappade den föregående målskytten fattningen.

Efter att först ha fallit i en duell hämnades Nalic genom att till synes skalla Anton Hallbäck i Ängelholm.

Domaren var bestämt och MFF-stjärnan fick syna det röda kortet.

Vann stort – till slut

Men trots en spelare färre på planen var Malmös seger aldrig hotad. Ytterligare mål av Malik Abubakari, Eric Larsson och Anders Christiansen såg till att Skånemötet slutade 5–1.

– Det kan bli mycket bättre, om jag ska vara ärlig. Det är ganska missvisande siffror, säger målvakten Johan Dahlin.

Nu väntar gruppfinal mot Värnamo, som också har full pott, men Malmö har fördel av bättre målskillnad.