Flaggförbud när Hammarby möter Sirius

avMagnus Wilsson

Polisen förbjuder OH-flaggor som är avsedda för maskeringssyfte när Hammarby tar emot Sirius i kväll.

Men de som är avsedda för tifoverksamhet tillåts.

– En attack mot svensk supporterkultur, skriver Bajen Fans på sin hemsida.

Först ut att bli drabbade av förbudet var Gif Sundsvall. Därefter var det AIK. Nu drabbas även Hammarby av förbudet mot så kallade overhead-flaggor i maskeringssyfte på ståplatsläktaren.

Det skriver Bajen Fans på sin hemsida.

– Vi i Bajen Fans ser med stor oro på händelseutvecklingen och befarar att Polismyndighetens olika steg riskerar att helt förstöra den unika supporterkultur vi supportrar tillsammans har byggt upp under de senaste 40 åren. Vi har i dagsläget en god dialog med SEF, SFSU och andra aktörer. Vi skulle med öppna armar välkomna en sådan sansad och vuxen dialog med polisen - istället för den nu inslagna vägen, går det att läsa på hemsidan.

1 av 2 | Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

”Attack mot svensk supporterkultur”

Precis som tidigare så ska inte de OH-flaggor som omfattar tifoverksamheten påverkas, men Bajen Fans ställer sig frågande till hur en arrangör ska kunna göra den bedömningen.

Sedan tidigare har fansgrupper runt om i landet protesterat kraftigt mot förbudet och nu tar Bajen Fans ett kraftfullt avstånd mot polisens agerande i flera frågor under inledningen i allsvenskan.

– Mot bakgrund av allt detta kan inte polisens systematiska agerande under fotbollssäsongen 2019 betraktas som annat än en attack mot svensk supporterkultur, skriver dem.

ARTIKELN HANDLAR OM