Sedan ett drömskott i första krysset till 3–0.

Alexander Isak låg bakom allt när Real Sociedad skickade ur Real Madrid i Copa del Rey.

– Det är otroligt, säger Isak i Sportbladets sändning.

Real Madrid hade inte förlorat på 21 matcher inför kvällens Copa del Rey-kvartsfinal.

Men Alexander Isaks Real Sociedad kom till Santiago Bernabeu och chockade storlaget.

Och det kan de tacka Alexander Isak för.

Han började med att avlossa ett tungt skott i den 22:a minuten som Alphonse Areola i Real Madrid släppte retur rakt ut till Martin Ödegaard som sköt in 1–0 för bortalaget – mot laget som äger honom.

Två mål på två minuter

I andra halvlek tog Alexander Isak på allvar över showen. Först fick han ett 2–0 mål, korrekt, bortvinkat för offside. Sedan i den 54:e minuten stod Ander Muguruza för ett fint arbete på vänsterkanten innan han lyfte in bollen till Isak som med en konstvolley placerade in 2–0.

Bara två minuter senare small det igen. Och som det small.

En slumpboll kom ut till Isak i högra delen av straffområdet och med vibbar av Zlatan mot Ungern dundrade han upp en stenhård vrist i första krysset bakom en chanslös Real-målvakt.

Inblandad i alla fyra

Isaks elfte mål på de elva senaste matcherna firade han genom att kyligt vända sig mot publiken och insupa tystnaden på Bernabeu.

Real skapade liv i matchen kort senare med ett Marcelo-mål men Alexander Isak var inte helt färdig där. I 69.e minuten stod han för ett fint inspel efter marken från höger som Mikel Merino kunde förvalta till 4–1.

Därefter byttes Alexander Isak ut efter ett minst sagt lyckat dagsverke.

– Jag är riktigt glad och nöjd att jag kan bibehålla min form så bra. Vi vill gå till finalen och det har vi en chans att göra nu. Jag är väldigt stolt över vår insats, säger Alexander Isak.

TV: Se exklusiva höjdpunkter från matchen i Plus här

”Förtjänade segern”

Men det skulle bli dramatiskt ändå. I 81:a minuten reducerade Rodrygo till 2–4 och med tre minuter kvar av tilläggstiden nickade Nacho in 3–4 för hemmalaget. Närmare än så kom dock inte Real Madrid utan Real Sociedad är klara för semifinal i cupen.

– Vi visste att vi behövde vara på topp i dag och det tycker jag vi var, vi förtjänade segern i dag.

Segunda-laget Mirandés och Granada och Barcelonas banemän Athletic Bilbao är de tre övriga semifinalisterna. Lottning sker under fredagen.