Åge Hareide.

Danmark slog Mexiko – men efteråt ilsknade Åge Hareide till.

När Niklas Bendtners namn togs upp på presskonferensen rasade den danske förbundskaptenen mot journalisterna, enligt Ekstrabladet.

– Jag är trött på att prata om spelare som inte är här. Det förklarade jag väldigt tydligt på den senaste presskonferensen, sa han.

Danskarna startade bäst i Bröndby, och skapade flera heta chanser utan att få hål på Guillermo Ochoa i Mexikos mål. Tottenhams superstjärna Christian Eriksen visade gång på gång prov på sin briljans och var ett ständigt hot mot mexikanernas försvar.

Sveriges gruppmotståndare åt sig dock in i matchen och skapade några halvchanser innan pausvilan, främst genom inlägg och hörnor, men 0–0 stod sig in i paus.

Eriksen stal showen

Den andra halvleken tog vid där den första slutade. Med ställningskrig och få riktigt heta chanser.

Sedan stal nämnde Eriksen showen. Först spelade han fram Yussuf Poulsen som stod för en riktig drömträff när han skickade upp ledningsmålet i Ochoas högra kryss, och sedan satte han själv 2–0 i den 74:e minuten.

Mexiko var sedan aldrig nära att hämta ikapp underläget och fick därmed se sig besegrade i VM-genrepet.

Upprörda känslor efteråt

På presskonferensen efter matchen fick Danmarks förbundskapten Åge Hareide frågor om Niklas Bendtner. Den danske anfallaren togs inte ut i VM-truppen då han haft skadebekymmer den senaste tiden. Men trots det ska han vara aktuell för spel i Rosenborgs match mot Molde på måndag.

– Jag är trött på att prata om spelare som inte är här och det har jag gjort klart tidigare. Nu är det sista gången jag säger det, fattar du det! sade en upprörd Hareide till den samlade presskåren.

Genomförde sex byten

Noterbart är att Sveriges kommande gruppmotståndare bytte friskt i andra halvlek. Tränaren Juan Carlos Osorio genomförde hela sex förändringar, där bland annat veteranen Rafael Márquez fick göra 45 minuter i Bröndby.

Mexiko är Sveriges sista hinder på vägen mot en eventuell åttondelsfinal i Ryssland och länderna möts den 27 juni i Jekaterinburg.