Det blev en 6–0-förlust för 61-åringen i debuten för det isländska landslaget.

– Först och främst vill jag be om ursäkt till hela Island. Det var ett pinsamt resultat, säger Hamrén till C More.

Den 8 augusti blev det officiellt att Erik Hamrén tar över som förbundskapten för Island. Därmed lämnade han sitt jobb i Mamelodi Sundowns i Sydafrika.

I dag debuterade Hamrén som förbundskapten. Det blev en fruktansvärt tung start på det nya jobbet för 61-åringen, som var svensk förbundskapten mellan 2009 och 2016.

Det blev en förnedring i St Gallen. Schweiz krossade Island och Erik Hamrén med 5–0.

Tung start

I Nations League-matchen mot Schweiz hamnade Island i underläge i minut 13. Steven Zuber fick på en kanonträff som letade sig in högt bakom målvakten Hannes Halldorsson.

Tio minuter senare utökade Denis Zakaria till 2–0.

– Efter 23 minuter stod det 2–0. Då kan jag lova dig, då mår man inte speciellt bra, säger Hasse Backe, expert i C More.

Lika illa efter paus

Det blev inte bättre i den andra halvleken. I den 53:e minuten skarvade Birkir Bjarnason in Xherdan Shaqiris frispark – i eget mål.

En kvart senare kom nästa käftsmäll. Fabian Schär klackade fram bollen till Haris Seferovic som tryckte in 4–0.

Men det var inte slut där.

5–0 kom några minuter senare genom Albian Ajeti. Admir Mehmedi fastställde slutresultatet 6–0.

Det är största förlusten sedan 2001 då Island föll mot Danmark med 0–6.

Belgien, Island och Schweiz finns i samma grupp i Nations League.

#SUIISL 1-0 #NationsLeague