Ronaldo mållös igen – ”sämst” i Europa

Publicerad 2018-09-01

Cristiano Ronaldo, 33, har ännu inte lyckats göra mål i Serie A.

Mot Parma klev portugisen av planen mållös för tredje raka matchen när Juventus vann med 2–1.

Enligt Squawka Football är han ineffektivast i hela Europa bland toppligorna.

Juventus hade problem att lösa tre poäng borta mot nykomlingen Parma.

Mario Mandžukić gav förvisso den gamla damen ledningen redan efter två minuters spel, men en halvtimme senare kvitterade ivorianen Gervinho, som är tillbaka i Serie A efter en sväng till Kina.

Blaise Matuidi blev sedan matchvinnare när han sköt 2–1 en bit in i den andra halvleken på pass från kroaten Mandžukić.

Ineffektivast i Europa

Det räckte för att Juventus skulle lösa tre nya poäng och koppla ett tidigt grepp om ligan efter tre raka segrar.

Men trots att segrarna tickar in, har storstjärnan Cristiano Ronaldo det tyngre.

Portugisen spelade hela matchen, men gick för tredje raka matchen klev han av planen utan att vittja nätet.

Twitterkontot Squawka Football rapporterade att portugisen på dessa matcher kommit till avslut inte mindre än 23 gånger, tio fler än den näst mesta. Det gör honom till den mest ineffektiva spelaren i de fem största europeiska ligorna (Spanien, Italien, Tyskland, England, Frankrike).

Tidigare under lördagskvällen tog Inter sin första seger i ligaspelet när Bologna, med Filip Helander i startelvan, besegrades med 3–0,