’Bästa någonsin’ – är ändå chanslöst

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Lyckades inte stoppa dödliga trion

1 av 2

Bra insats, men en ny förlust.

Då ger Arsène Wenger upp hoppet?

– Vi förlorar med 0-2. Då är det ”hej då”, säger han efter nederlaget mot Barcelona.

Foto: TT

”MSN” är fotbollens mest fruktade anfallskonstellation. Trion hade gjort 213 mål tillsammans sedan Luis Suárez anslöt till klubben sommaren 2014, och 91 mål tillsammans bara den här säsongen.

Alla var överens om att det var den smått omutbara trion som Arsenal behövde stoppa för att ha någon som helst chans att ta sig vidare till kvartsfinal.

Och faktum är att man var på god väg att göra det. ”Gunners” gjorde en närmast fläckfri försvarsinsats.

– I den första halvleken spelar de ett bättre försvarsspel än jag någonsin sett dem göra tidigare, sa Lars Lagerbäck i Viasat Fotboll.

Bröt förbannelse

Men till slut kom målen.

I den 71:a minuten kontrade Barcelona och Neymar spelade fram Lionel Messi som spräckte nollan fram till 1-0. Hans allra första mål på Petr Cech som han tidigare nollats av i sex av sex matcher.

Nu är den ”förbannelsen” bruten.

Och det stannade inte där.

I den 83:e minuten sparkades argentinaren ner i offensivt straffområde. Han tog själv hand om straffen och tryckte in 2-0 till Barça, vilket blev slutresultatet.

– Men det här är inte över än. 2-0 är ett väldigt bra resultat för oss, men vi vet att Arsenal är ett starkt lag och att allt kan hända, säger Messi efteråt.

”Är oförklarligt”

Men Arsène Wenger är inte speciellt optimistisk.

Han tycks redan nu ha gett upp hoppet.

– Vi förlorar med 0-2. Då är det ”hej då”, säger han i Viasat Fotboll.

Fransmannen är rejält besviken efter nederlaget.

– Ja, för jag tycker att vi gör en väldigt bra prestation och därför blir jag så extremt frustrerad när vi ger bort bollen som vi gör vid deras 1-0-mål. Det är helt oförklarligt. Alla vet att Barcelona har en enorm kvalitet, då har man inte råd att göra sådana misstag, säger han.

Och ren statistik visar att det ser mörkt ut för Arsenal. Baserat på tidigare utslagsmatcher i CL där första mötet slutat med 2–0-förlust är sannolikheten 2,3 procent att Arsenal går vidare, enligt Infostrada.

Returen spelas på Camp Nou den 16 mars.

Publicerad: