Två protester och en spottloska.

Kamerun skämde ut sig i VM-uttåget mot England.

Nu riskerar laget att straffas av Fifa.

Bisarra scener utspelade sig när England skickade ut Kamerun ur VM.

Kamerunskorna tog en ”egen timeout” och vägrade sätta igång spelet efter en VAR-granskning som gav engelskt mål.

Förbundskaptenen hade enligt uppgift bekymmer med att få ner sitt lag i omklädningsrummet och väl där grät flera spelare, medan andra anklagade Fifa för rasism.

I andra halvlek bröt Ajara Nchout ihop på plan efter att ha fått ett mål bortdömt och det krävdes ett längre uppehåll innan domaren kunde få igång matchen igen.

I första halvlek, i samband med Englands första mål, skickade Augustine Ejangue iväg en spottloska mot Englands Toni Duggans arm.

”Vidtar disciplinära åtgärder”

Efter matchen, som slutade 3–0 till England, har Kamerun kritiserats kraftigt och i måndags kom uppgifter om att laget kan straffas av det afrikanska fotbollsförbundet.

Nu riskerar Kamerun att straffas av Fifa.

”Vi kan bekräfta att Fifas disciplinära kommitté har inlett en utredning efter åttondelsfinalen mellan Kamerun och England, skriver man i ett uttalande.