Ramos ord om säsongen: ”Vi gömmer oss inte”

avMagnus Wilsson

Publicerad:

Real Madrids säsong har inte gått enligt planerna.

Dålig stämning bland spelarna har rapporterats och nu florerar rykten att kaptenen Sergio Ramos är på väg till Juventus.

– Det är inga problem över huvud taget och alla har samma intresse: Real Madrid, skriver mittbacksstjärnan i ett långt inlägg på Instagram.

När sluttampen av säsongen nu närmar sig ligger Real Madrid på en tredjeplats i La liga, hela tolv poäng bakom ligaledaren Barcelona, och i veckan blev den spanska giganten utslagen av Ajax i Champions League efter att ha förlorat med 4–1 på hemmaplan.

Efter de dåliga resultaten har rapporter om spänd och dålig stämning mellan spelarna framkommit. Bland annat ska Sergio Ramos och Marcelo ha rukit ihop på en träning vilket ledde till att den sistnämnde ryktades till Juventus.

Talar ut på Instagram

Men efter att AS rapporterat om ett förmodat storbråk med presidenten Florentino Perez är det nu Ramos som ryktas till den italienska storklubben.

Nu talar mittbacken ut i ett inlägg på Instagram.

– Som fotbollsspelare vill vi helst sköta snacket på planen, men den här säsongen har inte artat sig så. Den senaste tidens händelser har varit katastrofala och jag gömmer mig inte. Vi gömmer oss inte. Vi spelare är de som huvudsakligen är ansvariga och jag, som kapten, mer än någon annan, skriver han.

Om det sagda bråket med presidenten säger han så här:

– Diskussioner i omklädningsrummet diskuteras och löses i omklädningsrummet. Det är inga problem över huvud taget och alla har samma intresse: Real Madrid

”Vår skyldighet att fortsätta”

Det har även ryktats att tränaren Santiago Solari är på väg att ersättas med José Mourinho.

– Det är inte spelarnas beslut och vi kommer inte att lägga oss i. Vi har en enorm respekt för positionen och vi kommer alltid att stötta Real Madrid-tränaren, skriver Ramos.

Om ryktena angående en eventuell flytt säger han inget, men påtalar att det är med stolthet han representerar Real Madrid.

– Det är vår skyldighet att fortsätta, att arbeta och utvecklas. Att komma ihåg att vi har turen att spela för Real Madrid, vi har turen att få vara med och forma en del av klubbens historia, men Real Madrid var, är och kommer alltid att vara Real Madrid.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM