Arkivbild

Halmstad är nykomlingar i superettan efter nedflyttningen förra säsongen.

I premiären mot Degerfors fick man bästa tänkbara start i jakten på en snabb återkomst till allsvenskan.

Halmstad fick sin säsongspremiär mot Helsingborg uppskjuten på grund av vädret. Kanske var det därför hallänningarna såg extra spelsugna ut när man istället fick premiärspela mot Degerfors på Stora Valla. Nyss nedflyttade Halmstad kopplade greppet direkt i bortamötet med Degerfors.

I den 20 minuten höll sig IFK Norrköpings-nyförvärvet Andreas Hadenius framme på en frisparksretur och kunde enkelt stöta in gästernas första mål för säsongen. Bara minuter senare var det dags igen. Och om första målet var en produkt av att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, så var det andra målet produkten av ett fint kombinationsspel. Den unge talangen Gabriel Gudmundsson spelade ut bollen till Johan Oremo, anfallaren höll i och serverade sedan tillbaka Gudmundsson som enkelt kunde sätta bollen i öppet mål.

Hemmalaget reducerade

Hemmalaget, som spelade 2–2 i premiären mot Öster, hann dock svara innan den första halvleken var över. På en frispark i den 34 minuten höll sig Oliver Ekroth framme och nickade in reduceringen.

Degerfors jagade kvittering

Andra halvleken blev sedan en lång jakt på kvittering för hemmalaget. I den 55 minuten fick Degerfors Viktor Götesson fritt läge, helt fri med Malkolm Nilsson i HBK-målet. Men Nilsson gick segrande ur den striden och räddade bollen ut till hörna.

Degerfors fortsatte att skapa flera halvchanser utan att lyckas kvittera. Trots det hårda trycket mot Halmstads mål i slutet lyckades gästerna hålla undan och inkassera säsongens första trepoängare.