Messi-show när Argentina repade inför Copa América

Uppdaterad 2011-06-29 | Publicerad 2011-06-21

Barça-stjärnan gjorde ett mål och spelade fram till två i 4-0-segern mot Albanien

Ett av Albaniens huvuduppgifter på Monumental i Buenos Aires var att försöka stoppa Lionel Messi.

En uppgift som gick åt fanders redan efter fem minuter.

Då hade superstjärnan spelat fram Ezequiel Lavezzi till 1-0.

Messi gjorde sedan själv 2-0 och spelade fram till ytterligare ett mål i 4-0-segern.

Senast Argentina vann Copa América, slaget om Sydamerika, var 1993. 18 långa år sedan. För att lyckas igen krävs en Messi i storform, och kanske är det just vad förbundskaptenen Sergio Batista ser ut att få.

I nattens genrep mot Albanien showade stjärnan, om än mot mediokert motstånd.

Messi inblandad i alla mål

Redan efter fem minuter hade Barcelonas gigant spelat fram till 1-0. Han gjorde sedan själv 2-0 ett par minuter innan halvlek, och när Sergio Aguero rundade målvakten och slog in 3-0 från snäv vinkel i 74:e minuten fick Messi ännu en assist. Matchen slutade 4-0 efter ett avslutande mål av Carlos Tevez. Den här gången kom målpassen från Aguero, men även här hade Messi en fot med i spelet. Innan Agueros framspelning till Tevez hade Barça-stjärnan lurat tre albaner på sin väg mot mål.

– Lionel gjorde en fantastisk match. Han skapade många målchanser och gjorde själv mål, sade Batista nöjt efter matchen enligt Reuters.

”Blir tuffare i Copa”

Albanien fick som väntat jaga mycket boll och skapade inte en enda riktigt het målchans. Men Tevez tyckte ändå att genrepet fyllde sin funktion:

– Det kommer bli tuffare i Copa, men det var nyttigt att laget fick spela ihop sig.

Batista var inne på samma spår:

– Laget spelade bra. Det finns saker att tänka på då vårt motstånd inte attackerade så mycket, men jag är glad då vi visade upp allt det vi tränat på.

Fotnot: Copa América inleds 1 juli med match mellan värdnationen Argentina och Bolivia på La Plata. Finalen spelas 24 juli.