Arsenals svit bruten när Özil lämnade i ilska

Crystal Palace första mål på hemmaplan räckte till poäng

Publicerad 2018-10-28

Arsenal hade elva raka segrar när man kom till Selhurst Park där hemmalaget inte ens gjort mål i år.

Då bröts segersviten.

Crystal Palace gjorde dubbla straffmål i 2–2-matchen där Arsenalstjärnan Mesut Özil dessutom såg ut att hamna i onåd med tränare Unai Emery.

Arsenal FC

Det var minst sagt skilda världar inför Londonderbyt på Selhurst Park.

Hemmalaget Crystal Palace hade på fem hemmamatcher inte ens lyckats med att göra mål under årets medan Arsenal kom till spel med sju raka PL-segrar och totalt elva raka vinster.

Men det var Palace som förde den första halvleken och i dess allra sista minut fick man också utdelning. Skhodran Mustafi klippte Cheikou Kouyaté bakifrån i eget straffområdet och Luka Milivojevic dundrade in det förlösande premiärmålet på Selhurst Park.

I andra halvlek såg det länge ut som att ordningen skulle återställas. Granit Xhaka stod för ett praktfull frisparksmål från högerläge till 1–1 i 51:a minuten och i 56:e kom även 2–1 från Pierre-Emerick Aubameyang – även om det var med minsta möjliga marginal.

Xhaka grundlurad

Bollen tog sig precis över mållinjen och dessutom såg förspelet ut att vara misstänkt handsskarv från Alexandre Lacazette.

– Är det touch är det solklart hands, men det var till och med svårt att se på repriserna, säger Pontus Kåmark i Viasat.

Crystal Palace slogs dock inte ner av det utan åt sig in i matchen. Och i 83:e minuten var det straffdags igen. Wilfred Zaha grundlurade Xhaka och Luka Milivojevic var återigen säker från elva meter.

Som om inte första poängtappet sedan augusti var tillräckligt nedslående så finns det nog en oro kring stämningen i omklädningsrummet. Mesut Özil byttes ut i 68.e minuten och när han gick av vägrade han ta Unai Emery i hand och uppenbart arg kastade han sina handskar i marken och gick rakt mot bänken.

I dagens andra tidiga match hade Chelsea en uppvisning borta mot Burnley.

Alvaro Morata, Ross Barkley, Willian och Ruben Loftus-Cheek blev alla målskyttar i 4–0-segern.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se