Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-03-19

Sebastian Andersson matchhjälte i debuten

IFK Norrköping vann mot östgötarivalen Åtvidaberg.

Tio minuter.

Det var allt Norrköpings nyförvärv Sebastian Andersson behövde för att göra sitt första mål för de regerande svenska mästarna.
– Det var bara att komma rätt i tajmingen, säger debutmålskytten.

Det var ett nyförvärv som serverade ett annat. Andreas Blomqvist assisterade Sebastian Andersson som kunde nicka in 2–1 för IFK Norrköping i ”träningsderbyt” mot östgötarivalen Åtvidaberg. Den tidigare Djurgårdsanfallaren kom in i den 66:e minuten och behövde bara tio minuter innan han hade presenterat sig i målprotokollet.

– Jag behövde inte tänka så mycket. Det var bara att komma rätt i tajmingen och försöka nicka mot mål, säger Andersson om målet till klubbens hemsida.

"Fantastiskt"

Där hade redan Nikola Tkalcic i Norrköping och Mahmoud Eid skrivit in sig. Den förstnämnde med ett kanonskott efter en kort hörna, i en för övrigt framstående insats från IFK:s vänsterbacksposition.

– Nikolas mål. Det var värt att åka hit bara för att se det. Fantastiskt, säger IFK-managern Janne Andersson efter matchen enligt klubbens twitterkonto.

Två nya skador

Även om IFK inte bjöd på några mästartakter fanns det en detalj i matchen som var mer oroväckande än själva spelet. Både Jon Gudni Fjoluson och Linus Wahlqvist tvingades kliva av under den första halvleken med skadeproblem för ett IFK som redan har vissa skadebekymmer. Islänske Fjoluson med en befarad ledskada och U21-landslagsmannen Wahlqvist efter en smäll mot huvudet.

Örebro vann sin träningsmatch mot finska IFK Mariehamn med 3–2 i en svängig tillställning. Erik Moberg gjorde det avgörande ÖSK-målet efter att ha serverats av Astrit Ajdarevic, som gjorde sitt första framträdande sen återkomsten till Örebro. Kalle Holmberg och Alhassan "Crespo" Kamara övriga hemmamålskyttar.

Nya Chelsealånet Jamal Blackman startade i målet för Östersund borta mot Gif Sundsvall. Och han fick en seger direkt med sitt nya lag. Alex Dyer och Saman Ghoddos gjorde mål under den första halvtimmen, vilket i slutändan räckte till en 2–1-seger. Marcus Danielsson tröstmålade för Giffarna.