Djurdjic: Inget annat lag säljer slut på sina biljetter

avPer Bohman

Slutsålt i premiären och chans till nytt publikrekord.

Då konstaterar Nikola Djurdjic:

– Inget annat lag säljer slut på sina biljetter, men i Hammarby händer det så ofta att det är en tradition. Fantastiskt, säger anfallaren.

Hammarby har sålt 32 146 biljetter till hemmapremiären mot Kalmar FF. Det är knappt 1000 fler biljetter sålda än det nuvarande publikrekordet som sattes i samband med Kennedy Bakircioglus avskedsmatch i slutet av förra årets allsvenska säsong.

Om tillräckligt många som köpt biljett dyker upp blir det alltså nytt publikrekord på Tele2 Arena.

”Det kommer bli underbart”

Hemmaspelarna är förstås nöjda med det massiva stödet, men det går inte att påstå att Nikola Djurdjic är överraskad av uppslutningen.

– Det är fantastiskt, verkligen. Det absolut bästa med den här klubben. Att arenan blir full är en tradition här. Det kommer bli underbart och det är bra att alla de nya grabbarna förstår hur härligt det är att spela för Hammarby.

Djurdjic fortsätter:

– Inget annat lag säljer slut på biljetterna, men i Hammarby händer det så ofta att det är en tradition. Det är det som gör Hammarby så speciellt.

Så ska de använda supportrarna

Anfallaren är säker på att publikstödet kan bli avgörande för utgången av matchen mot Kalmar. Han är väldigt konkret i sin instruktion till medspelarna vad gäller utnyttjandet av supportrarna.

– Vi behöver bli mycket bättre i vår höga press. Lika bra som vi var förra året. Det är vårt största fokus. Kan vi vara tillräckligt smarta och använda supportrarnas kraft i rätt lägen så kan vi verkligen lyckas med vårt viktiga presspel.

ARTIKELN HANDLAR OM