Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-09-20

Det hårda spelschemat och de många flygresorna har tagit på krafterna.

En trött Zlatan Ibrahimovic var ändå nöjd med sin hemmadebut.

– Jag tycker det gick bra, säger Zlatan.

TRÖTT EFTER MATCHEN Zlatan Ibrahimovic i en het duell i matchen mot Atalanta. Han spelade 87 minuter och var inblandad i det ena målet av Juventus två. Efter matchen var han mycket trött. ”Samarbetet med Trezeguet var okej, men kan bli ännu bättre” säger Zlatan.

Efter succédebuten mot Brescia och bortasegern mot Ajax presenterade Zlatan Ibrahimovic sig igår för hemmapubliken på Stadio Delle Alpi i Turin.

Alessandro del Piero var petad och Zlatan bildade forwardspar med David Trezeguet.

Zlatan spelade 87 minuter när Atalanta besegrades med 2–0 och Zlatan var inblandad i andra målet.

Han störde en Atalanta-försvarare och bollen nådde Trezeguet som avslutade kallt. Fransmannen gjorde även Juventus första mål.

Annars var Zlatan ganska osynlig i sin hemmadebut. Han skapade en bra målchans och hade ett par halvchanser – men inte mycket mer.

Förklaringen kan vara senaste veckornas täta spelschema samt alla resor. Zlatan har spelat fem tuffa matcher och flugit kors och tvärs över Europa; Holland, Italien, Sverige, Malta, Sverige, Italien, Holland och Italien.

Nobbade Svt

Tv-kommentatorn och italienske fotbollsexperten Jesper Hussfelt var på plats och bevakade matchen för Canal Plus (som äger sändningsrättigheterna). Hussfelt var en av få journalister som fick intervjua den trötte Ibrahimovic som skyddades av Juventus efter matchen.

– Presschefen sa till mig ”max fem minuter!”. Zlatan uppträdde korrekt men var mycket, mycket trött. Både fysiskt och mentalt som jag uppfattade det, säger Hussfelt.

Zlatan erkände att han var trött.

– Ja, det kan man säga, sa han till Canal Plus.

Han orkade (?) därför inte bli intervjuad av vare sig SVT-sporten eller Sydsvenska Dagbladet vilket orsakade ett mindre rabalder.

Zlatan var nöjd med sin insats i matchen men höll med om att spelsystemet fortfarande är lite ovant.

– Det brukar ta tid att komma in i ett nytt system. Annars tyckte jag att det gick bra och jag känner mig välkommen i klubben.

Zlatan hade tidigare aldrig spelat tillsammans med David Trezeguet. Deras samarbete igår fungerade bara bitvis.

– Vi har inte tränat så mycket ihop. Det var okej men kan bli ännu bättre, menade Zlatan.

Juve-fansen verkar i alla fall tagit Zlatan – eller "Ibra" som han kallas här – till sina hjärtan.

Tackades i 87:e

När Zlatan presenterades vid ”line up” ropade speakern ”Zlatan” och publiken svarade ”IBRA?HIMOVIC”.

Och när Zlatan lämnade planen i 87:e minuten tackades han med applåder och jubel.

Bara 22 000 hade dock orkat sig till arenan. Kanske anade fansen att det skulle bli en komfortabel hemmaseger och ingen större dramatik. Juventus var helt enkelt för bra och Atalanta skapade knappt en målchans.