Häcken med i Europakampen tack vare Paulinho-show

Publicerad 2018-10-21

Häckens dröm om spel i Europa League nästa år lever vidare.

Paulinho svarade för två vackra mål i Häckens 2–0-seger mot Östersund.

– Jag är specialist på att skjuta från positioner utanför straffområdet, säger han till G-P.

Häckens Paulinho är på väg att bli den äldste allsvenske skyttekungen någonsin med sina 32 år, men brassen är uppenbarligen i toppen av sin karriär just nu.

Hemmalagets 1–0 kom efter att Östersunds Patrick Kpozo stått för en rejäl felpassning som hamnade mitt i gapet på starke Alexander Jeremejeff.

Vackra brassemål

Återvändaren släppte ut bollen till vänster där Paulinho tog emot och smekte med högerfoten in bollen i bortre hörnet hos Östersundsmålvkakten Aly Keita i 14:e minuten.

2–0 kom i 31:a minuten och då var det en dålig undannick från ÖFK-försvaret som hamnade hos Paulinho utanför straffområdet.

Brassen drog på med högern och bollen gick in stenhårt bakom stackars Keita.

Det var Paulinhos 19:e mål i allsvenskan och 32-åringen är därmed fem mål före skytteligatvåan, Gif Sundsvalls Linus Hallenius.

Häckenstjärnan har nyligen berättat om planerna på att bli svensk medborgare och (omöjliga?) drömmen att få spela i det svenska landslaget.

– Jag väntar på om de (Migrationsverket) säger ja eller nej. Jag vill verkligen ha medborgarskapet, säger han till G-P.

I inledningen av den andra halvleken lyfte Östersund sitt spel något, men utan att få till något tryck mot Peter Abrahamsson i Häckenmålet.

Det var snarare Häcken som var närmare att utöka ledningen bland annat genom starke Alexander Jeremejeff, näst bäst på planen efter Paulinho.

Europadrömmen vid liv

Formstarka Häcken har kvar att möta både Hammarby (b) och Norrköping (h) och det innebär att Göteborgslagets förhoppningar om en plats i topp tre som ger kval till Europa League lever vidare.

I nästa match för Häcken, borta mot Dalkurd, kommer dock inte lagets store stjärna finnas med. Paulinho är avstängd efter en varning mot Östersund – hans tredje totalt den här säsongen.

I vintras försökte Hammarby värva anfallaren som till slut förlängde avtalet med två år med Häcken. Sportchefen Sonny Karlsson säger till G-P efter segern mot Östersund att Häcken även nobbade bud på Paulinho i somras.

Men 32-åringen vill inte redan nu skriva ett ännu längre avtal än det som går ut med Häcken efter nästa säsong.

– Jag måste vänta. Snart öppnar övergångsfönstrena och jag fokuserar på de fyra matcherna som är kvar. Vi har en bra position i tabellen och jag är i en bra position för att bli skyttekung. Jag fokuserar bara på BK Häcken nu.