Tre minuter räckte – nu är rekordet hans

Det krävdes bara tre minuter i derbyt mot Torino.

Nu har ingen i Serie A någonsin hållit nollan längre än Gianluigi Buffon.

Giangluigi Buffon kom till Juventus 2001 och han har efter det hunnit göra över 450 matcher för Turinklubben, och han har dessutom vunnit scudetton sex gånger.

Men karriärens höjdpunkt? Den kan mycket väl ha kommit i dag.

Nu har nämligen ingen annan målvakt någonsin hållit nollan längre i Serie A.

Buffon hade inför matchen, och derbyt, mot Torino spelat 926 minuter utan ett insläppt mål. Det tidigare rekordet hölls av Sebastiano Rossi, som säsongen 1993-1994 spelade 930 minuter utan ett insläppt mål.

– Minnen är viktiga men inte lika viktigt som vad du gör ditt lag. Det här rekordet kommer utan tvekan bli höjdpunkten på hans karriär, sa Sebastiano Rossi inför match till Goal.

Straff förstörde nollan

Buffon behövde alltså hålla nollan i tre minuter – och det gjorde han utan problem.

Buffon fick också fira rekordet med en vinst. Dock inte med en ny nolla.

I den 48:e minuten kunde Andrea Belotti säkert skjuta in en straff för Torino. Ett mål som dock bara innebar en reducering till 1-2.

För dessförinnan hade Paul Pogba skruvat in en frispark och efter en soloräd utökade Sami Khedria till 2-0. Båda målen kom i den första halvleken.

Matchen slutade till slut 4-1 till Juventus.