Helanders dundermiss i toppmötet

Uppdaterad 2015-06-08 | Publicerad 2015-06-07

I vad som troligtvis är hans sista match i MFF-tröjan gjorde Filip Helander en riktig blunder.
Strax innan paus försökte mittbacken nicka ett lågt inlägg precis framför mål – men bollen studsade mellan benen och rakt i famnen på Nyasha Mushekwi.

- Jag tajmar det fel. Det ser ut som bollen ska stiga, men den dyker. Då har jag redan bestämt mig för att nicka. Det var dåligt helt enkelt, säger Helander till Sportbladet.

En gratischans som DIF-anfallaren enkelt tryckte dit.

– Jag vet inte vad han gjorde. Men jag antar att det bara var tur, säger Mushekwi till C More i paus.

Det var anfallarens tionde mål för säsongen. Och målet kom rättvist.

Djurgården var det bättre laget i den första halvleken med farliga chanser både tidigare av Mushekwi, men även av Haris Radetinac som hade en boll i stolpen.

Malmö kvitterade

I den andra halvleken kom MFF ut med bättre energi och efter en hörna hittade Enock Kofi Adu fram till Magnus Wolff Eikrem som klippte till, 1–1 efter 53 minuter.

Malmö tryckte på för seger, men Djurgården klarade poängen och förlängde sin förlustfria svit mot skåningarna.