Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-02

Superanfallsparet
bakom storsegern

Edin Dzeko firar.

Wolfsburg tog under lördagen ännu ett steg mot bundesligatiteln, efter 4–0 hemma mot Hoffenheim. Den sylvassa anfallsduon Edin Dzeko och Grafite låg som vanligt bakom segern, men det tog ett tag.

Först i den 66:e minuten kunde bosniern Dzeko spräcka nollan, assisterad av Grafite. Tolv minuter senare hade han gjort två mål till och fullbordat sitt hattrick. I den 89:e minuten fick Grafite också komma med i målprotokollet, när han satte dit 4–0 på straff. Totalt har duon nu gjort 42 av lagets 66 mål den här säsongen.

Men med fyra omgångar kvar är ligatiteln långt ifrån säkrad. Som ny tvåa, tre poäng efter, skuggar Bayern München, efter seger hemma mot Borussia Mönchengladbach med 2–1.

Stuttgart tappar mark

Däremot tappade Stuttgart mark i toppstriden efter att bara ha klarat 2–2 borta mot Armina Bielefeld. Stuttgart är nu fem poäng bakom Wolfsburg.

På söndagen möts två ytterligare guldkandidater; Hamburg och Hertha Berlin, fem respektive fyra poäng från täten, gör upp om viktiga poäng.