Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-19

Haddad avgjorde för Assyriska

Assyriska hade 1–0 när tio minuter återstod av hatderbyt mot Syrianska.

Då fick Syrianskas Suleyman Sleyman till en drömträff och var centimeter från att rädda poäng för topplaget.

Istället stänkte Andreas Haddad in 2–0 i den 86:e minuten och håller därmed Assyriskas allsvenska hopp vid liv.

– Det var mycket kamp, konstaterar matchhjälten.

Syrianska skulle med seger gå upp på samma poäng som serieledarna Norrköping.

Assyriska skulle knappa igen tre poäng på ledarkvartetten och fortfarande hålla något slags allsvenskt hopp vid liv.

Syrianska spelade piggast men Assyriska var mest effektivt.

”Ingen vidare fotboll”

På den första halvlekens enda Assyriska-chans gjorde lagkapten Göran Marklund mål när han med en lätt touch styrde in en hörna och hemmalaget gick till halvtidspaus med en 1–0-ledning.

– Någon vidare fotboll har vi inte presterat, menar målskytten Marklund i TV4 Sport men tillägger:

– Det är en härlig inramning och kul att vi leder med 1–0.

Spelmässigt hade han rätt i sin kritik.

Hetsigare andra halvlek

Syrianska hade nio avslut mot Assyriska ena. Peter Ijeh borde ha gjort minst ett mål med de vassa chanser som han skapade.

I den andra halvleken spelade Assyriska bättre och stämningen på planen blev allt mer hetsig.

Med en kvart kvar att spela hade Peter Ijeh ytterligare en vass chans men Magnus Bahne i Syrianska-målet bjöd på en grym reflexräddning.

Fem minuter senare skulle det ha stått 1–1.

Ribban och precis utanför

Suleyman Sleyman fick till en riktig stänkare som gick i ribban och studsade ner, precis på mållinjen, men mycket riktigt dömde domaren inget mål.

I den 85:e minuten punkterades sedan matchen när Andreas Haddad skickade in 2–0 till Assyriska.

Assyriska ligger därmed kvar på sin femteplats men har nu fem poäng upp till kvalplats. Trots de tappade poängen behåller Syrianska tills vidare sin allsvenska direktplats.

– Det var mycket kamp, mycket dueller. Båda lagen gör upp en rikitg kamp, säger matchhjälten Haddad till TV4 Sport och vill samtidigt inte kommentera huruvida laget nu är med i toppstriden.