Djurgården avgjorde sent mot division 1-lag

Publicerad 2018-06-20

Djurgården följde upp segern mot IFK Göteborg med möte med division 1-klubben Sandvikens IF.

På Jernvallen blev det ny seger, även om det satt långt inne.

Först i den 92:a minuten avgjorde Besard Sabovic matchen till 2–1.

IFK Göteborg

Mitt under brinnande VM-slutspel i Ryssland träningsspelade Djurgården borta mot Sandvikens IF på Jernvallen. Sandvikens IF som spelar i division 1 tränas av den förre Djurgården-tränaren Pelle Olsson. Träningsmatchen var också en del i Sandvikens firande som i år firar 100-årsjubileum.

Djurgården som under förra veckan vann träningsmatchen mot IFK Göteborg med 2–1 började också bäst på Jernvallen. I den 30 minuten sprang sig Jonathan Ring loss och serverade fint in till Edward Chilufya som enkelt kunde stöta in gästernas ledningsmål.

Chilufyas mål stod sig halvleken ut. Inför den andra halvleken passade tränare Özkan Melkemichel på lufta truppen rejält och byta hela åtta spelare.

Sandviken kvitterade från straffpunkten

Det dröjde bara tio minuter in i den andra halvleken innan hemmalaget kvitterat tillställningen. Inhopparen Matteo Catenacci rev ned Sandvikens Marcus Hägg i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Från elva meter gjorde inte Jonathan Hellström något misstag när han rullade in kvitteringen till vänster om Oscar Jonsson.

Hellströms mål såg ut att bli matchens sista. Men i 92a minuten avgjorde Djurgården matchen genom Besard Sabovic när han fint framspelad av Edward Chilufya rullade in slutresultatet.

Det allsvenska uppehållet fortsätter ett tag till. Nästa match för Djurgården i serien är den 8 juli mot IFK Norrköping.