Tre mål av Sköld tog Blåvitt enkelt vidare

Publicerad 2015-08-19

Utklassningsseger för Göteborg i cupen

Regerande mästarna IFK Göteborg tog sig lätt vidare till vårens gruppspel i Svenska Cupen.

Men en man mer i nära 85 minuter utklassade allsvenska serieledaren division 1-laget Kristianstad med 6-1 – varav tre mål gjordes av nyförvärvet Victor Sköld.

IFK Göteborg

Laul listar – de har bäst arenor i allsvenskan

IFK Göteborg var varnat inför onsdagskvällens cupmöte mot Kristianstad.

För ett år sedan slog Skånelaget ut Kalmar FF ur cupen och i vintras spelade Kristianstad hyfsat jämnt i gruppspelet mot Hammarby (0-1) och AIK (0-3).

Tuff utvisning

Men mot IFK Göteborg fick hemmalaget en mardrömsstart.

Redan i sjätte minuten fick Kristianstad Sadmir Zekovic tufft utvisad efter att han träffat Adam Johansson, som kom in lågt i situationen, med dobbarna i huvudet.

Den skade- och otursförföljde tidigare landslagsförsvararen leddes av planen med ett rejält bandage runt huvudet. En stund senare kördes Adam Johansson till sjukhus för att sys ihop. Efter slutsignal var han tillbaka för att fira segern med sitt lag – med 15 stygn i pannan.

– Jag mår helt okej, det är ingen hjärnskakning. Jag ska träffa läkare i morgon så då får jag nog veta mer, skriver han i ett sms till Sportbladet.

– Det känns surt att något sånt här händer när man väl får spela men vad ska man göra, fortsätter han.

Efter 21 minuter gjorde Tom Pettersson 1-0 för gästerna, men Kristianstad lyckades neutralisera IFK Göteborg bra under första 45 minuterna, trots en man mindre.

Tre mål av Sköld

Under den andra halvleken fick dock IFK Göteborg, och framförallt nyförvärvet från Åtvidaberg, Victor Sköld, rejäl fart på målskyttet.

Den 26-årige anfallaren gjorde 2-0 (56) och 3-0 (61) innan Emil Salomonsson (68, straff) och Mikael Boman (85) stack emellan. Sköld avslutade dock med 6-0 (85) och sitt tredje mål i sin fjärde match för IFK Göteborg.

Kristianstad fick ett tröstmål, 1-6, via Albert Ejupi (86).

IFK Göteborg är därmed vidare till vårens gruppspel av Svenska Cupen.

För Blåvitt väntar nu Åtvidaberg borta i allsvenskan på söndag.