Salech matchhjälte på tilläggstid

Uppdaterad 2024-04-09 | Publicerad 2024-04-08

Siriusjubel efter Yousef Salechs kvittering.

Sirius hade nio raka allsvenska matcher utan förlust inför mötet mot Kalmar.

Då blev Yousef Salech, 22, matchhjälte för Sirius med matchens sista spark och förlänger sviten.

– Det viktigaste var att vi fick tre poäng, säger anfallaren efter matchen.

Fram till den 72:a minuten var matchen mellan Kalmar och Sirius på Guldfågeln Arena en chansfattig historia. Då gjorde Jacob Trenskow sitt första mål i Kalmartröjan.

Dansken såg ut att bli matchvinnare mot Sirius men då klev Yousef Salech fram och avgjorde matchen helt på egen hand. Först nickade han in ett inspel från Herman Sjögrell i 85:e minuten.

”Tycker mest synd om honom”

Sen klev han fram igen med matchens sista spark och avgjorde matchen för Sirius. Samuel Brolin räddade anfallarens första avslut men på returen slog han till och gör att Sirius tar med sig tre poäng från Kalmar.

Är Salech en ny stormålskytt likt Wessam Abou Ali var ifjol med tio mål på 16 matcher? Tränaren Christer Mattiasson ogillar jämförelsen som allt fler gör.

– Jag tycker mest synd om honom att behöva jämföras med någon annan hela tiden. Lämna det som har varit. Vi har sålt bra spelare men nya kommer in också, säger Mattiasson till Barometern.

Salech förlängde Sirius rekordsvit med tio allsvenska matcher utan förlust. Matchen slutade 1–2 till Sirius som nu går upp som delad tvåa i allsvenskan.

Kalmar FF:s Jacob Trenskow inledde målskyttet.