”Ser ut som en bagatell”

Publicerad 2013-04-29

I första halvleken mellan Jönköping Södra och Ängelholm hände det mesta. "Hawaii-fotboll", fyra mål och ett rött kort som rörde upp känslor.

– Väldigt, väldigt hårt rött kort. Det ser ut som en bagatell, säger Anders Andersson i TV4 Sport.

Det var i den 39:e matchminuten som bortalaget Ängelholm tilldömdes frispark strax utanför Jönköpings straffområde. Då uppstod gruff i muren där Ängelholms Junes Barny försökte slita sig fri från en fasthållning. Ett tillgrepp som domaren Glenn Nyberg inte uppskattade och därför plockade fram det röda kortet. Domslutet kommenterades sarkastiskt av Ängelholms tränare i halvtid.

– Ja, det är bra. Det är bra klass, säger tränaren Joakim Persson innan han snabbt lämnade TV4 Sports intervju.

Hawaii-fotboll

Första halvleken var annars underhållande för publiken, spelet böljade fram och tillbaka. Mittfältet verkade inte prioriteras och lagen bytte chanser med varandra. Redan i sjunde minuten tog hemmalaget ledningen genom självmål av Mikael Dahlgren. Lyckan skulle dock bli kortvarig. I den 11:e minuten höll sig Martin Andersson framme efter en hörna och kunde raka in bollen från nära håll.

Resten av halvleken var Muamet Asanovskis show. Ängelholmsanfallaren gjorde två mål och var på gott humör i halvtidsvilan.

– Lite Hawaii-fotboll åt båda hållen. Nu får vi gå ut i andra halvlek som tio hungriga gladiatorer, säger Asanovski.

Asanovskis tredje mål

Andra halvleken höll inte samma underhållningsvärde som den första. Ängelholm försvarade sin ledning och Jönköping hade svårt att skapa riktigt farliga målchanser. I den 80:e minuten utökade Asanovski dessutom bortalagets ledning till 4-1, vilket innebar att det var tredje målet från hans fötter denna kväll. Med fem minuter kvar tröstmålade Jönköping, men närmare än så kom man inte. Matchen slutade därför med Ängelholmsseger, 4-2.

I kvällens andra matcher i superettan vann Ljungskile borta mot Brage, och Örebro hemmaslog Varberg. Matchen mellan Brage och Ljungskile slutade 1-2, efter att James Sinclaire och Alexander Kitic gjort mål i den första halvleken. Brage tröstmålade sedan i den andra halvleken genom Peter Magnusson. Örebro defilerade till seger med 3-1, bland annat efter att Shepetim Hasani gjort två mål.