”Bellas” fullträff spetsar allsvenskan

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-26

Elfsborg fick stopp på Kalmar

Igår IFK Göteborg, idag Kalmar FF. Två mäktiga sviter har spruckit. Elfsborg tog en viktig seger hemma mot Kalmar FF med 1–0.

– Vi gör ett mål och det räcker, konstaterar Emir Bajrami till TV 4.

IF Elfsborg

Så tidigt det nu än är så var det ändå hoppet om guld som stod på spel när Elfsborg tog emot Kalmar FF på Borås Arena på lördagen. Vid KFF-seger hade det skiljt tolv poäng mellan lagen. För mycket tyckte uppenbarligen Elfsborg som tog greppet om matchen direkt.

– Vi börjar katastrofalt dåligt. Vi får inte ens låna bollen, säger Viktor Elm till TV 4.

– Vi börjar riktigt, riktigt bra. Kontrollerat. Pressar deras backlinje. första 30-35 är riktigt bra, säger Emir Bajrami istället.

Det är nog ingen som säger emot. De första 20 minuterna körde Elfsborg fullständigt över vice mästarna och 1–0 kom redan i den tredje minuten. Ett fint förarbete av Stefan Ishizaki ledde till ett friläge för Emir Bajrami. Petter Wastå i KFF-målet räddade, men Fredrik "Bella" Berglund kunde sätta returen i mål.

Elfsborg hade 9–1 i skott och 5–0 i skott på mål mot ett Kalmar FF som såg vilset ut under dessa 20 minuter.

Serieledarna åt sig långsamt in i matchen, men det var först i slutminuterna som de verkligen hotade Elfsborg när brassen Marcel dribblade vackert och avslutade med ett skott i insidan av stolpen. Närmare än så kom dock aldrig Kalmar och efter sex raka segrar i årets allsvenska och 15 matcher i rad utan förlust, inräknat förra årets serie, kom en förlust.

– Det var länge sedan vi förlorade i allsvenskan. Det var som om vi trodde att det skulle gå av sig självt i första halvlek, säger lagkaptenen Henrik Rydström till TV 4.