Arsenal till ligacupfinal

Uppdaterad 2018-01-25 | Publicerad 2018-01-24

Arsenal besegrade Chelsea med 2–1 – men är fortfarande värst.

Inget annat lag har nämligen gjort färre mål på vägen fram till en ligacupfinal tidigare.

Nu väntar Manchester City för Arséne Wengers mannar.

Arsenal FC

Mycket har kretsat kring Arsenal de senaste veckorna. Förlusten borta mot Bournemouth med 1–2, följdes upp av ytterligare en förlust av stjärnan Alexis Sanchez.

Frågan är om inte skutan har vänt. Dels vann klubben helgens ligamöte med Crystal Palace med 4–1 och fick dessutom Henrich Mchitarjan i utbyte från Manchester United.

Monreal bakom mål – igen

Nyförvärvet fanns inte med på plan i ligacupsemin mot lokalrivalen Chelsea. Arsenal lyckades greja det i alla fall.

– Vi förlorade en stor spelare i Alexis Sanchez men när ett lag inte vet vad som händer i omklädningsrummet tappar man fokus, säger Arsene Wenger till Sky.

– Nu har vi lite tid att förbereda oss inför finalen. Det känns bra att kunna ta våra supportrar till Wembley.

Det var dock Eden Hazard som inledde målskyttet med att skjuta in 1–0 redan efter sju spelade minuter.

Nacho Monreal, som låg bakom tre mål i helgen innan han byttes ut skadad efter en halvtimme, såg till att kvitteringen kom när han flipper-nickade bollen på Marcos Alonso, via Antonio Rüdiger och in i målet.

Ställs mot City

Därefter dröjde det till den 60:e minuten innan segermålet kom. Mittfältaren Granit Xhaka klev fram och såg till att Arsenal är i final.

Väl där ställs man mot ligaledaren Manchester City som besegrade Bristol City under tisdagen.

Det är Arsene Wengers 13:e final som manager i Arsenal. Mindre smickrande facit är annars att man tog sig dit efter endast sex gjorda mål – färst antal gjorda mål av något lag i en ligacupfinal någonsin.