Tre bjudningar – på 20 minuter

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-09-11

AIK på väg mot storförlust

AIK-spelarna hjälper knappast klubben i försöken att rädda sig kvar i allsvenskan.

Per Karlsson, Nils-Eric Johansson och Ivan Turina bjöd Trelleborg på tre mål under de 20 första minuterna av dagens match,

Solnalaget föll tillslut med 1-4 och fick dessutom Nils-Eric Johansson avstängd.

– Vi gör en del misstag innan målen uppstod. Det är inte tillräckligt bra, säger tränaren Andreas Alm till ppv.

AIK Fotboll

Självförtroendet från fjolåret är helt bortblåst hos regerande mästarna AIK som är på väg att skjuta sig själva mot nedflyttning. I bortamatchen mot Trelleborg var det Solnalaget som, nästan på egen hand, ordnade en ny blytung matchsstart.

Frispelade motståndare

Per Karlsson inledde bjudparaden när han dundrade en rensning rakt i bröstet på Andreas Drugge. TFF-anfallaren tackade, drog till på halvvolley och satte 1-0 intill den bortre stolpen.

Nils-Eric Johansson överträffade sedan sin backkollega när han bjöd hemmalaget på tvåan. Ytterbacken missade en hemåtpass totalt och skickade istället bollen perfekt till Fredrik Jensen i djupet. Avslutet var resolut och betydde 2-0 bakom en chanslös Ivan Turina.

Inte fullt lika chanslös borde målvakten har varit på trean. Återigen var det Jensen som höll sig framme men avslutet blev svagt. Halvvolleyn var visserligen bra placerad intill den högra stolpen men Ivan Turina såg ut att ha kontroll på situationen.

På väg mot nedflyttning

Då styrde kroaten bollen upp i sitt eget nättak och bjöd TFF på 3-0. Då var alltså bara knappt 20 minuter spelade av matchen.

– Det är klart att det är blött i gräset och den studsar men det ska han ta, säger Fredrik Jensen.

Laget fick dessutom Nils-Eric Johansson utvisad efter ett överfall på Drugge och mardrömmen fortsatte sedan när Kristian Haynes satte 4-0. Viktor Lundbergs första mål för säsongen i slutet av matchen gladde knappast någon av de tillresta fansen.

AIK föll med 1-4 och är nu tillbaka i nedflyttningsträsket i botten av tabellen.