Oavgjort för LA Galaxy – med Zlatan tillbaka

Uppdaterad 2018-12-27 | Publicerad 2018-08-12

Minnesotas Brent Kallman och Galaxys Zlatan Ibrahimovic i en duell i lördagens match.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i laget till helgens match, och kunde ha blivit matchhjälte på straff i slutskedet.

Men domaren valde att fria när svensken föll.

– Det såg ut som en straff i mina ögon, men videodomaren var uppenbarligen av en annan åsikt, säger LA Galaxys tränare Sigi Schmid efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka efter avstängning och spelade hela matchen när LA Galaxy bara klarade oavgjort hemma mot Minnesota United natten till söndag.

Det började dock bra för hemmalaget. Redan efter sex minuter kunde Romain Alessandrini, efter väggspel med Ibrahimovic, slå in 1–0 till Galaxy.

Sedan dröjde det till mitten av andra halvlek innan Minnesota kunde utjämna. Men Galaxy svarade snabbt i form av inhopparen Sebastian Lletget, som skruvade in 2–1 med ungefär kvarten kvar.

Zlatan gjorde därefter flera försök att stänga matchen, däribland ett skott i ribban på frispark.

I stället tog Minnesotas inhoppare "Super Romario" Ibarra sin chans, och utjämnade efter 84 minuter till slutresultatet 2–2.

Omtalad straffsituation

En händelse på övertid skulle dock få allt fokus efter matchen. Efter ett inspel från höger fick Zlatan Ibrahimovic en knuff i ryggen och gick omkull i straffområdet. Men trots vilda burop från publikhåll valde den amerikanska domaren Baldomero Toledo att fria.

Se straffsituationen:

Efter matchen blev Zlatan Ibrahimovic ändå utsedd till matchens spelare. Han hade sju skott och en assist till slut.

LA Galaxy bibehåller sin sex matcher långa förlustfria svit på hemmaplan. Härnäst väntar Colorado Rapids.