Manchester Citys slakt – krossade Watford med 8–0

Publicerad 2019-09-21

5-0 efter 17 minuter, sedan fortsatte Manchester City köra över Watford.

Matchen slutade 8-0 – ett mål från tidernas rekord i Premier League.

– Vi är skoningslösa, säger tränaren Pep Guardiola.

City gick på en oväntad mina när man förlorade med 2-3 mot nykomlingen Norwich förra helgen.

Revanschsuget mot Watford?

Jovars…

Det dröjde inte ens en minut innan David Silva hade gett City ledningen.

Snabbast till fem

I den sjätte minuten ökade Sergio Agüero på till 2-0 från straffpunkten med vad som var hans 100:e mål på Etihad Stadium.

3-0 kom i den 13:e minuten då Riyad Mahrez slog en frispark som Tom Cleverley styrde in i eget nät.

Bernardo Silva ökade på till 4–0 och Nicolas Otamendi satte 5–0 efter drygt 17 minuters spel. Därmed slog City ett nytt rekord. Inget annat lag i Premier League-historien har gjort fem mål på så kort tid, enligt Opta.

– En knasig start på matchen. Fem mål direkt, det är inte normalt, säger Pep Guardiola.

Och eländet bara fortsatte för Watford...

Bernardo Silva gjorde hattrick

I den andra halvleken tryckte Bernardo Silva in två mål till och fullbordade därmed ett hattrick fram till 7–0. Och i den 85: bombade Kevin De Bruyne in 8–0, vilket blev slutresultatet.

– Jag njuter av att se kvalitén vi har. Vi är skoningslösa. En fantastisk dag för City-fansen, säger Guardiola.

Lika roligt var det inte för Watfords fans.

– Vi ber om ursäkt till dem, säger tränaren Quique Sánchez Flores.

Det här var Citys största seger någonsin i Premier League. Men den största segern i ligans historia är alltjämt Manchester Uniteds 9–0-kross hemma mot Ipswich Town den 4 mars 1995.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se