16-åringens show mot Tre Kronor – slog till med Zorro-mål

Sin andra landskamp mot Sverige som 16-åring.

Då slog supertalangen Matvey Mitjkov till med ett Zorro-mål i Karjala Cup.

Tre Kronor lyckades dock vinna ett svängigt möte med 4–2.

2023 års NHL-draft spås bli den bästa på många år. I toppen slåss kanadensaren Connor Bedard och ryssen Matvey Mitjkov om att vara förstavalet.

Under lördagens Karjala Cup-möte mellan Tre Kronor och Ryssland visade den senare upp sig för den svenska hockeypubliken.

I den andra perioden slog 16-åringen från Perm till med ett Zorro-mål.

Drömmål från talangen

Tre Kronor, som i onsdags slog Tjeckien i premiären med 4–1, inledde bra även mot Ryssland.

Efter den första perioden ledde man med 1–0 efter mål av Anton Bengtsson.

Men det var den andra perioden som blev mest sevärd. Redan en minut in fick Mitjkov pucken bakom Gustaf Lindvall i målet.

16-åringen slängde upp pucken på bladet och ”Zorro-sköt” in den bakom en chanslös Lindvall.

Carl Klingberg satte 2–1 knappt två minuter senare, men Ryssland vägrade att ge sig. Artem Galimov kvitterade igen innan Anton Lander klev in i handlingarna.

”High-chaparall”

Zug-anfallaren gjorde ett vackert 3–2-mål i slutet av andra. I den tredje perioden var Tre Kronor tyngre och starkare än det unga ryska laget.

Lander var även inblandad i det vackra 4–2-målet. 30-åringen hittade snyggt fram till Klingberg som gjorde sitt andra för dagen.

– De gör mål på lite individuell skicklighet. Det är lite high-chaparall därute, men det är kul, säger Klingberg efteråt.

Han vittnar även om en lite irriterad stämning ute på isen.

– Det blir lite grinigt, det är kul att spela mot ett grinigt motstånd.

Tre Kronor har sex poäng efter två matcher. Värdnationen Finland väntar på söndag.