Hammarby är vidare från ”derbygruppen”

Publicerad 2024-03-24

I några minuter tappade den regerande mästaren förstaplatsen i gruppen.

Men Hammarby gick till semifinal i svenska cupen.

Smilla Vallotto och Julie Blakstad blev tvåmålsskyttar i 5–2-segern mot Kif Örebro.

Molly Johansson nickade in Örebros ledningsmål i 27:e minuten, vilket gjorde att Hammarby tillfälligt petades ner till andraplats i svenska cupens grupp 3.

Men Hammarby skulle vända via flera vackra avslut.

Anna Jönsendal dunkade in 1–1 via ribban i 35:e minuten och Smilla Vallotto gjorde 2–1 och 3–1.

”Gör en bra match”

Bajen vann matchen med 5–2 och vann gruppen med sina sju poäng.

– Det är så mycket känslor nu direkt efteråt men bra av oss att göra fem mål framåt. Onödigt att släppa in två kan jag tycka, men vi gör en bra match sett över 90 minuter, säger Hammarbys lagkapten Alice Carlsson.

AIK och Djurgården kryssade

Parallellt med matchen på Kanalplan ägde ett Stockholmsderby rum på Grimsta.

AIK och Djurgården spelade 2–2 och AIK slutade därmed tvåa i gruppen. Vilket är av akademisk betydelse eftersom bara ettan går vidare till semifinal i svenska cupen.

Kvartetten som får spela semi är Hammarby, Piteå, Rosengård och Häcken.

– Det är fyra bra som är kvar. Ge oss vad vi får, så tar vi det efter det, säger Alice Carlsson.

Semifinalerna lottas

Lottningen av semifinalerna och hemmalag i finalen genomförs klockan 11 under måndagen. Semifinalerna spelas 30–31 mars och finalen spelas 1 maj.

Precis som gruppspelet sänds semifinalerna här på Aftonbladet, för dig med Plus.