Stjärnans udda målgest i Barçakrossen – kastade glitter

Publicerad 2019-08-25

Ingen Lionel Messi. Ingen Luis Suarez. Ingen Ousmane Dembele.

Då klev Antoine Griezmann fram i stället – med både mål och glitter.

Det regnade dock inte bara konfetti över Griezmann, utan det regnade också in mål när Barcelona krossade Real Betis med 5–2 på Camp Nou.

Mycket av snacket inför den regerande La Liga-mästarens första hemmamatch i ligan för säsongen handlade om de som inte skulle vara med.

Med en hel stjärntrio i form av Lionel Messi, Luis Suarez och Ousmane Dembele på skadelistan så fanns många frågetecken kring hur Barcelona skulle formera sin offensiv mot luriga Real Betis.

Tränare Ernesto Valverdes val föll på Rafinha, unga talangen Carles Perez, och miljardnyförvärvet Antoine Griezmann.

Ett val som, i slutändan, föll väl ut.

Inledde målproduktionen

Till en början såg det dock mörkt ut för Barcelona, när Real Betis hittade en tidig ledning genom Nabil Fekir efter en kvarts spel.

Ett ledningsmål som där och då innebar att Barcelona låg sist (!) i hela ligan efter att ha förlorat öppningsmatchen borta mot Athletic Club förra helgen.

Men den jumboplatsvistelsen skulle inte bli långvarig.

Antoine Griezmann satte kvitteringen strax innan paus och inledde därmed sin målproduktion i Barcelonatröjan. En produktion han fortsatte på i början av nästa halvlek när han kliniskt och vackert placerade in 2–1 från distans.

– Jag har sett Messi göra det på träning så det var bara att kopiera det, säger Griezmann i Sportkanalens sändning om målet.

Firade med glitter

Ett mål han firade på okonventionellt vis med att kasta glitterkonfetti över sig själv vid ena hörnflaggan. Något som visade sig vara en cover på basketstjärnan LeBron James kända ”chalk toss”.

– Jag försökte imitera LeBron James. Jag gillar verkligen honom, säger den basketintresserade fransmannen.

Sex minuter senare, i minut 56, var det 21-årige Carles Perez tur att skriva in sig i målprotokollet.

Och när Jordi Alba satte 4–1 i minut 60 så hade Barcelona gjort tre mål på tio minuter, innan Arturo Vidal utökade ytterligare till 5–1 en dryg kvart senare.

Loren Morons slutresultatsfastställande skott i minut 80 var oerhört vackert, men betydde blott ett tröstmål för gästerna.