Tung förlust för testande Sydkorea

Publicerad 2018-06-01

BÅSTAD. Sydkorea åkte på en tung förlust i avskedsmatchen på hemmaplan inför VM.

Bosnien vann med klara 3–1 efter ett hattrick av Edin Višća när Sveriges VM-premiärmotståndare testade nytt spelsystem.

Sydkorea och förbundskaptenen Tae-yong Shin fortsätter att leta efter rätt uppställning, taktik och spelare inför VM och premiären mot Sverige.

När sydkoreanerna under fredagseftermiddagen hemma i Jeonju mötte Bosnien hade Shin gjort åtta ändringar i startelvan jämfört med måndagens segermatch, 2–0, mot Honduras.

Dock fanns fler ordinarie spelare på planen under fredagen med Tottenhamstjärnan Heung-min Son i spetsen, men även Swanseamittfältaren Sung-yeung Ki startade, i en för honom ovanlig roll.

Bytt spelsystem

Den sydkoreanske förbundskaptenen hade även bytt spelsystem, från 4–4–2 till 3–4–3 där Ki fanns med som mittback i den taktiska uppställningen.

Bosnien, som slutade trea i sin VM-kvalgrupp efter Belgien och Grekland, tog ledningen i 28:e minuten genom Edin Višća.

Hemmalaget kvitterade bara två minuter senare genom Jae-sung Lee innan Istanbul Başakşehir-spelaren Višća gav åter gästerna ledningen, 2–1, på tilläggstid av första halvlek.

I den andra halvleken var det till stora delar Bosnien som kontrollerade spelet. Sydkorea spelade upp sig, men då slog gästerna till med en fin kontring och ett drömmål.

Višća stod för ett hattrick när han dunkade in ett inlägg från vänster från Rijad Bajic på volley i sydkoreanske målvakten Seung-gyu Kim första kryss i 79:e minuten.

Stängt genrep

Višća löpte utan problem ifrån sin bevakare, sydkoreanske wingbacken Min-woo Kim.

Matchen var Sydkoreas sista på hemmaplan innan laget reser till Europa för fortsatta VM-förberedelser.

På torsdag möter Sverige VM-premiärmotståndare Bolivia i österrikiska Innsbruck. Fyra dagar senare spelar Sydkorea sitt hemliga genrep mot Senegal i Grödig inför tomma läktare.