Sydkoreaspionen: ”Har fått reda på det jag behöver”

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN, TWITTER

MOSKVA. Sydkorea stängde sitt genrep, men den svenske spionen fick reda på det han behövde ändå.

– Jag har startelvan och räknar med att den i stora delar är så som Sydkorea spelar mot Sverige, säger Lasse Jacobsson.

När svenska VM-premiärmotståndaren Sydkorea spelade sin sista match inför mästerskapet i Ryssland, mot Senegal, så valde man att göra det inför stängda dörrar och utan publik i Grödig, Österrike.

Den svenske sydkoreaspionen Lasse Jacobsson hade från början planerat att återvända till Österrike (han såg Sydkorea-Bolivia i förra veckan där) i ambitionen att ändå försöka se matchen på något sätt.

Vakter bevakade

Men Jacobsson stannade hemma.

– Jag fick höra från en person som är med och arrangerar landskamper att sydkoreanska landslaget hade hyrt in vakter som skulle gå runt och köra bort alla som inte hade där att göra. Då var det inte värt att åka ned, säger Jacobsson till Sportbladet.

Men Sydkoreaspionen hade ändå ganska snabbt efter avspark lyckats få fram informationen han ville ha:

– Jag har fått tag i startelvan och den taktiska formationen via några kontakter. Sydkorea ställde upp med en 4–4–2-uppställning och både Heung-Min Son (Tottenham) och Lee Jae-Sung (Jaenbuk Motors) spelade från start, säger Jacobsson.

Bredvid Son i anfallet fanns 197 centimeter långe och 94 kilo tunge Kim Shin-wook från Jeonbuk Motors. Rollen som spelmotor hade lagkapten och Swanseamittfältaren Ki Sung-yueng.

Inga överraskningar

– Det var inga större överraskningar för mig i startelvan så jag vet inte vad han (förbundskapten Shin Tae-Yong) vill dölja eller hålla hemligt egentligen.

Vad tycker du om att Sydkorea håller en stängd match?

– Det är helt upp till dem, men jag har aldrig varit med om det tidigare. Stängda träningar kan jag förstå, det här är lite mer udda.

Dessutom blev genrepet ytterligare ett bakslag resultatmässigt för Sydkorea. Matchen slutade med en 2–0-seger för Senegal.

1–0 (56) kom efter att ett inlägg från Pape Alioune N'Diaye gått via en sydkoreansk försvarare i mål. Senegals Moussa Konate gjorde 2–0 i 77:e minuten via en straff.

Det innebär att Sveriges VM-premiärmotståndare har förlorat fyra av sina sex senaste landskamper och att den enda segern, 2–0, kom mot Honduras.


LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM