Lönen hittills: 9 000 kr/mål

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-07-27

Ajdarevic en billig förstärkning för ÖSK

ÖREBRO. 56 minuter spel i allsvenskan – och tre mål. Dessutom har allsvenskans hetaste spelare rena praktikant­lönen i ÖSK.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Astrit ­Ajdarevics månadslön runt
28 000 kronor – ­vilket skulle betyda att varje mål hittills har kostat klubben drygt 9 000 kronor.

– Jag är inte här för pengarnas skull, säger Astrit Ajdarevic som inte gärna vill diskutera ämnet mer.

Men han understryker i stället:

– Jag kan bara hoppas att den här fantastiska sagan fortsätter i Örebro.

Proffs i Liverpool

Sagan började för några veckor sedan då Ajdarevics agent Miro Jaganjac förhandlade fram ett 3,5-årskontrakt med ÖSK. Detta efter att Astrit Ajdarevic haft en mindre lyckad sejour i engelska Leicester och innan dess spelade han som ungdomsproffs i Liverpool.

Och efter två inhopp i allsvenskan har det alltså blivit rena brak­succén till ett riktigt reapris för ÖSK.

– Det här som hänt mig nu känns otroligt roligt med tanke på tiden som jag haft bakom mig med skador och annat.

20-åringen visade sannerligen storform direkt. Han behövde bara fem minuter på sig att göra sitt första mål i allsvenskan när han, efter ett inhopp i den 85:e minuten, räddade poäng mot Elfsborg i förra omgången.

– Vi låg under med 3–2 och det läget hade man inget att förlora utan det var bara att gå ut och ge allt.

Astrit Ajdarevic fick också inleda returmötet på bänken hemma på Behrn Arena igår – men kom in efter 23 minuter då lagkaptenen Fredrik Nordback slagit upp en gammal fotskada.

Stående ovationer

Efter 21 minuter på planen tryckte Ajdarevic in 1–0 från cirka 30 meter med vänsterfoten.

Och i 56:e minuten nickade han in sitt och matchens andra mål för kvällen efter en perfekt hörna från Samuel Wowoah.

– Det är klart, jag är jätte­nöjd att jag gör två mål. Men jag tycker hela laget gör en otroligt bra match, säger Ajdarevic.

Succéinhopparen fick sedan stående ovationer när han lämnade Behrn Arena .

–Jag hade lite krampkänningar i magen och min kondition är inte heller tillräckligt bra ännu så 50 minuter på planen fick räcka för mig i dag, säger han.