Försvarstung sydkoreansk VM-trupp

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Lee Jin-Man/AP/TT
Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-Yong tog på måndagen ut sin preliminära trupp till fotbolls-VM i Ryssland. En av lagets nyckelspelare blir Tottenhamstjärnan Son Heung-Min.

Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-Yong har tagit ut sin preliminära trupp till fotbolls-VM i Ryssland.

Tottenham-anfallaren Son Heung-Min blir en av nyckelspelarna i laget, som möter Sverige i VM-premiären den 18 juni, men fokus ligger på försvaret.

Tolv försvarare finns med i den sydkoreanska 28-mannatruppen, som ska skalas ned till 23 spelare när den slutgiltiga uttagningen presenteras den 4 juni. Förbundskaptenen Shin Tae-Yong säger att oväntade skador på flera försvarare har gjort att uttagningen framkallat huvudvärk.

– Det finns en anledning till att jag valde så många försvarare. I nuläget är backlinjen den svåraste delen för mig. Det fanns saker som jag hade velat göra defensivt, som jag inte längre kan göra, säger Shin Tae-Yong.

Av de 28 uttagna var bara nio med i VM i Brasilien 2014. Hälften av de uttagna spelarna hör hemma i den sydkoreanska ligan, och bara en handfull Europaproffs finns med, bland andra Ki Sung-Yueng i Swansea, Kwon Chang-Hoon i Dijon, Hwang Hee-Chan i Salzburg och Koo Ja-Cheol i Augsburg.

Sydkorea har två landskamper inför VM, mot Honduras den 28 maj och mot Bosnien–Hercegovina den 1 juni.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM